A képeken látható fasírtgolyókat a Bulkshopban kapható, csicserilisztből készült natúr fasírtporból készítettük, de elkészíthetők szójaalapú fasírtporból is, amely szintén kapható boltjainkban és online is. A natúr fasírtporokat - bár azok ízesítés nélkül is finomak - tovább ízesítettük és gazdagítottuk céklaporral / céklával és spenóttal / spenótporral, őrölt magokkal. Nem csak ízletesek, de szép megjelenésűek, tápanyagokban gazdagok, adalékmentesek is.
A címbe be kellett volna azt is írnunk, hogy ez az étel „rohanó” életmódba illeszthető. Nagy igény van a gyorsan, szinte azonnal, hibátlanul elkészíthető, sokféle módon felhasználható, félkész ételekre.
Fasírtkáink ehetők salátával, 12 perc alatt főzött rizzsel, instant burgonyapürével, kuszkusszal, csomagolhatjuk tortillába, tehetjük szendvicsekbe, tálalhatjuk partifalatként vendégségek, zsúrok alkalmával és még sorolhatnánk. Az sem elhanyagolható, hogy másnaposan is nagyon finomak, akár magunkkal hurcolhatjuk a munkahelyünkre is.
Felhasználásuk végtelenül egyszerű, a belőlük készült ételek pár perc alatt „összedobhatók”, kitűnő ízesítésűek, ízesítésüket mi magunk találhatjuk és próbálhatjuk ki.
Mi minden esetben sütőben sütjük a fasírtkáinkat; egyrészt nem szeretjük a konyhában a lehulló és megégő morzsák miatti égett olajszagot, nem szeretjük az olajban tocsogó ételeket, nem szeretjük, hogy a sütés után el kell dobni az olajat. A sütőben egyenletesen, hibátlanul sülnek, nem kell a tűzhely mellett állnunk, jól beállított sütővel tudunk mást csinálni, amíg sülnek, például salátát készíteni vagy a gyerek házi feladatát ellenőrizni, pakolászni.
A fasírtgolyók hozzávalói
1 csomag (20 dkg) csicseriborsófasírt-por / szójafasírtpor**1 marék őrölt dió / napraforgómag / kesudió (el is maradhat)
1-2 evőkanál tahini (elmaradhat)
1 púpos evőkanál céklapor vagy spenótpor
4 dl víz vagy növényi tej / annyi, amennyivel formázható fasírtkákat tudunk gömbölyíteni
2 evőkanál étolaj + a tepsi kikenéséhez
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A fasírtgolyók elkészítése
1. A fasírtporokat és a többi hozzávalót áztassuk be. Óvatosan adagoljuk a folyadékot, más lehet a folyadékigény, ha csicseriporból és más, ha szójafasírtporból készítjük. Ha friss céklát vagy spenótot használunk, az is változtathat a folyadékmennyiségen.2. Hagyjuk 10 percet állni a masszát, a massza sűrűsödhet, ez esetben pótoljuk a folyadékot, kellemesen gyúrható, formázható állaga legyen.
3. Amíg a massza pihen, béleljünk ki egy tepsit papírral, 2-3 evőkanálnyi étolajjal kenjük meg a papírt. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
4. A masszából formáljunk fasírtokat, a tepsi aljában lévő olajon görgessük meg őket, hogy az olaj minden oldalukat bevonja.
5. A sütőben 15-20 perc alatt sül.
Megjegyzések
* A gluténmentes változat csak a szójaalapú fasírtporból süthető meg.
** A szójafasírtpor gluténmentesen elkészíthető, a csicseris por búzalisztet is tartalmaz.
Jó étvágyat!
Az egyszerűen nagyszerű fasírtgolyók pár perc alatt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | HÚSHELYETTESÍTŐK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA