Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kakaós zabkeksz recept

kakaós zabkeksz recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    kakaós zabkeksz recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Háztartási kekszek szerelmeseinek - akár kávé mellé

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető szárazkeksz.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható ropogós kekszeket azoknak ajánljuk elkészítésre, akik szeretik a hagyományos háztartási kekszekre emlékeztető ízeket és konzisztenciát, de a háztartási kekszet már nem eszik vagy ehetik elveik vagy diétájuk miatt. Ezek a kekszecskék nagyon finomak, kitűnően alkalmasak kávézáshoz. Pazar ízélményt kínálnak, amikor a szájunkba véve szinte elolvadnak a meleg kávéban.


Alkalmasak arra, hogy a gyerekek uzsonnadobozába csomagoljuk vagy magunkkal vigyük egész napi rohangálásaink, munkánk során. Maga a vigasztaló kikapcsolódás, egy ízes, egészséges falat a hajtásban. Nagyon jó vendégváró, szuper mártogatós lehet édes krémekhez, lekvárokhoz, nutellához.

Egészséges "nutellát" mi magunk is készíthetünk csicseriborsóból. A receptjét lásd a poszt végén.
 

Kakaós zabkeksz hozzávalói

2 bögre (20 dkg) zabpehelyliszt
1/4 bögre (1 bögre = 2,5 dl) kakaó (22 g)
1 lapos kávéskanál útifű maghéj
1/2 bögre (6 dkg)  kókuszcukor / barna cukor / cukor 
1/4 bögre (8 dkg) almaszósz / párolt alma 
1 nagyobb evőkanál (5.5 dkg) kókuszzsír / más növényi zsír
1 csipet
fűszerek: fahéj, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, amit szeretünk, 1-1 mokkáskanálnyi  


A díszítéshez (el is maradhat)

5-7 dkg olvasztott csokoládé
2 evőkanál őrölt mandula / dió / szezámmag




nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

Zabkeksz elkészítése


1. *A gluténmentes zabliszt beszerzése nem egyszerű feladat, ezért, ha szükséges a Bulkshopban beszerezhető gluténmentes zabpehelyből őröljünk kávédarálóban lisztet.
2. Készítsük el az almaszószt. Egy nagyobb almát hámozzunk meg, daraboljuk fel, leheletnyi vizet aláöntve pároljuk meg és pépesítsük. Almapépet az Aldiban vagy a Dm-be készen is lehet venni, de egy bébikonzerv is megteszi.
3. Őröljük meg a diót / mandulát.
4. A hozzávalókból keverjünk egy formálható tésztát, formáljunk belőle egy cipócskát.
5. A tésztát két sütőpapír között nyújtsuk el a kívánt vastagságúra. A képeken láthatónál picikét vastagabbra.
6. Vegyük le a felső sütőpapírt és derelyemetszővel vagy késsel rácsozzuk be. Ezek mellett a vonalak mellet fogjuk sütés után széttördelni a kekszeket.
7. 
A kekszeket az alsó sütőpapírral együtt emeljük be a tepsibe.
8. 170 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt sülnek meg, de ez függ a kekszek vastagságától is. Akkor tekinthetjük a kekszeket sültnek, ha a tetejük száraz.
A kekszek a sütőből kivéve, hűlés közben még szilárdulnak.
9. A kihűlt kekszek egyik végét mártsuk olvasztott csokiba, majd őrölt dióba / mandulába, szezámmagba.
Mi a szezámmagosat szerettük legjobban.

A csicserinutella leírását itt találjátok.

 

bulkshop webáruház

kakaós zabkeksz recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

kakaós zabkeksz recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

 

A kakaós zabkeksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

        

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KEKSZEK  |  SÓS KEKSZEK  

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA