Nehéz helyzetben van egy receptkészítő és fényképező, amikor egy levest kell megjeleníteni és arról elhitetni, hogy nagyon finom. Egy süteményt lehet egészben, szeletelve, töltve, habbal, hab nélkül, csokival locsolva, stb. bemutatni, de egy leves esetében ez a változatosság elég nehéz. Egy krémleves esetében pedig pláne.
Így most azok, akik követnek minket és a receptjeinket talán elhiszik nekünk, hogy a képeken látható leves nem finom, hanem egyenesen mennyei. Kis továbbgondolással, agaragarral, habbal akár fagylalt is készíthető belőle.
Keményítő hozzáadásával pedig pazar tortakrémmé vagy pudinggá is varázsolható.
Elkészítése nagyon egyszerű. Az ötletet nekünk is néhány a konyhapulton hervadozó, kimaradt sütőtökszelet adta. Persze nem kell maradék sült tökből készíteni, igazán megfelel a frissen sült is. Sőt szeletelt, főzött, levétől leszűrt, pürésített tökből is elkészíthető, de sült tökből egy hajszálnyival intenzívebb ízű.
Igazi kuriózum, téli, ünnepi levesként is megállja a helyét, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
A receptben megadott mennyiségeket nem kell patikapontossággal betartani, nyugodtan variáljatok az arányokkal.
A mangós tökkrémleves hozzávalói 2-3 személyre
2 púpozott bögre (1 bögre = 2,5 dl) sült tökpüré1 bögre mangópüré (a Bulkshopban kapható konzervből)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mangós tökkrémleves elkészítése
A receptben megadott hozzávalókat alaposan keverjétek vagy turmixoljátok össze.Ha melegen szeretnétek enni, kissé melegítsétek meg.
Ennyi.
Jó étvágyat!
A mangós tökkrémleves recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: LEVESEK | KENYEREK