Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Polenta recept

   
A polenta a  „szegények” eledele, sokaknak fűződik hozzá gyerekkori, kellemes emléke.
Mostanában újra divatos, laktató, tápláló, könnyen elkészíthető, mutatósan tálalható, kitűnő vendégváró étel.

bulkshop magyar vallalkozas
Köret lehet bármilyen ételünk mellé, amelyet egyébként rizzsel, krumplival, tésztával ennénk. A polenta alapot -  a kukoricakását - a fogyasztás előtti napon elkészíthetjük és már ekkor is belakmározhatunk egy részéből.

Alapvetően kukoricadarából készül, de készíthetjük fele-fele arányban kukoricaliszt és dara keverékéből, úgy egy kevésbé rusztikus állagú, simább ételt nyerünk.

 

A polenta hozzávalói 4 személyre

10 dkg kukoricadara
10 dkg kukoricaliszt

vagy 20 dkg kukoricadara

vagy 20 dkg kukoricaliszt


7-8 dl sós víz (1 csapott evőkanál )  vagy

7-8 dl zöldséglé vagy

7-8 dl natúr ételízesítővel ízesített víz

1 evőkanál kókuszzsír


Kókuszzsír a tepsi kikenéséhez.


nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A polenta elkészítése

1. Keverjük össze szárazon a kukoricadarát és a lisztet.
2. Forraljuk fel a folyadékot és lassanként, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a kukoricadara és a liszt keverékét.

    Jó, ha a főzéshez egy tapadásmentes bevonatú edényt használunk.

3. Gyakran kevergessük. A fővő massza gyorsan sűrűsödik, ha elhanyagoljuk, hamar leég.

4. Főzzük 10-15 percig vagy addig, ameddig alaposan besűrűsödik.

5. Vegyük le a tűzről és keverjünk bele 1 evőkanál vajat vagy kókuszzsírt.

    Ha  frissen akarjuk fogyasztani a kását, itt az alkalom. Egy percet se várjunk tovább.

6. Ha tovább akarunk vele dolgozni - polentát akarunk készíteni - hűtsük ki a masszát.

    A kihűlt masszát tovább ízesíthetjük ízlésünk szerint, például reszelhetünk hozzá egy kis sajtot.

7. Egy muffinsütő mélyedéseit kenjük ki kókuszzsírral egy kicsit.

8. A kihűlt masszából adagoljunk akkora adagokat a sütőforma mélyedéseibe, amennyi kitölti a mélyedéseket.

9. Előmelegített sütőben süssük ki, közepes lángon körülbelül 15-20 perc alatt megszilárdul.


A polenták kívül picit ropogósak, belül vajpuhák lesznek. Mennyei étel.


Bulkpraktika: ha nincs muffinformánk a masszát terítsük szét egy kókuszzsírral kikent tepsin - tehetünk a tepsi aljába sütőpapírt is -  így tegyük a sütőbe és süssük, amíg a polenták teteje megszilárdul.

Ez esetben, amikor kivesszük a sütőből, mint a süteményt szeleteljük fel és szeletenként tálaljuk.

Rövid videó a puliszka és a polenta elkészítéséről


Jó étvégyat!

bulkshop webáruház



A polenta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA