Elkészítettük tojásmentes változatát is, de a vegán pogácsáink, bár finomak voltak, kevésbé nőttek meg a sütőben. Ha ezzel ki tudunk egyezni, akkor a pogácsa vegán változatban is elkészíthető.
Hozzávalók körülbelül 20 darab kisebb pogácsához
10 dkg AnnaPanni lisztkeverék
5 dkg főtt, tört krumpli
1 kisebb evőkanál kókuszzsír / növényi margarin
1 tojásnak megfelelő tojáspótló
só ízlés szerint
Elkészítés
1. A lisztkeveréket morzsoljuk el a kicsit felmelegített, de nem forró kókuszzsírral. Keverjük bele a sót és a krumplit, majd gyúrjuk össze a tojáspótlóval.
2. Könnyű, rugalmas állagú tésztát kapunk, amit lapogassunk el körülbelül 1 cm magasra.
3. Kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a pogácsákat és rakjuk őket egy papírral bélelt tepsibe.
4. Melegítsük elő a sütőt. Addig a pogácsáinkat (kb. 15 perc) pihentessük meleg helyen, például a tűzhely tetején.
5. 15 perc után toljuk a meleg sütőbe és süssük 30 percig 180 fokon, vagy gázsütőben közepes hőmérsékleten. A pogácsák akkor jók, ha szép rózsaszínes, drappos színük van. (lásd a képet) Ne süssük túl, mert a gluténmentes lisztekkel sült sütemények hamarabb kiszáradnak.
Jó étvágyat!
A vendégváró, gluténmentes, krumplis pogácsa recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.