Előfordul, hogy este hazaérünk, éhesek vagyunk, nincs semmi a hűtőben, amit előkaphatnánk, nincs kedvünk nekilátni órákig főzőcskézni. Hát ilyen kedvetlen estékre, lusta hétvégékre ajánljuk ezt az egyszerű, ízletes, laktató, mégis könnyű vegán kaját.
Hozzávalók 2 személyre
Az alaphoz
1 bögre kukoricadara
3 bögre víz
1 kávéskanál só
1 evőkanál sótlan ételízesítő
A feltéthez
45-50 dkg bármilyen vegyes mirelit zöldség, de lehet borsó vagy zöldbab is
2 evőkanál olaj (napraforgó, szőlőmag, lenmag, bármilyen)
fél bögre víz
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított bazsalikom
1 csipet szárított kakukkfű
1 csipet szárított petrezselyem
1 csipet szárított medvehagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál füstölt paprika
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál chili
1 kávéskanál hagymapor
1 kávéskanál só
paradicsompüré (h a van otthon) 1-2 evőkanál
(a fűszerek közül bármi elhagyható, bármi, amit szeretünk még hozzátehető)
Elkészítés
1. Tegyük fel a kukoricadarához a vizet főni.
2. Tegyük fel a mirelit zöldséget az olajban melegedni még fagyott állapotban, öntsünk alá fél bögre vizet is.
3. A szárított leveles zöldségeket egyszerre dobjuk a kávédarálóba és őröljük meg.
4. A fűszereket a paprikák kivételével szórjuk a melegedő zöldségre.
5. A felforrt, sós vízbe a markunkból csurgatva, folytonos keverés mellett szórjuk bele a kukoricadarát és az ételízesítőt. Hagyjuk főni, amíg besűrűsödik. Gyakran kavarjuk. Ha besűrűsödött húzzuk félre.
6. A kiengedett, felforrt zöldségekre szórjuk rá a paprikákat, keverjük jól el, öntsünk alá fél bögre vizet. Főzzük fel.
7. Utoljára keverjük el benne a paradicsompürét - ha van, vagy akarunk használni. Újra forraljuk fel.
8. A kész zöldséget halmozzuk a kukoricakására.
Jó étvágyat!
A zöldséges kukoricakása recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.