Leírás
A rámen japán tésztaleves egyszerű hozzávalókból készül: búzaliszt, só, víz. Japánban lúgos ásványvizet használnak hozzá. A tészta formája és hossza változatos: lehet vékony vagy vaskosabb, illetve egyenes és hullámos. Az eredete tisztázatlan. Egyesek szerint Kínából származik. A rámen a 20. század második felében egyre inkább japán nemzeti étellé vált.
Elkészítése: forrásban lévő vízben főzni 5 percig.
Főként levesekhez használják levestésztaként, de igazából fantázia kérdése a felhasználása.
Összetevők: búzaliszt 99%, só
Cikkszám: 20474
Paraméterek
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g Rámen tészta tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1493 |
Energia Kcal-ban | 357 |
Zsír | 1g |
- amelyből telített zsírsav | 0,3g |
Szénhidrát | 73g |
- amelyből cukor | 1,7g |
Fehérje | 12g |
Só | 1g |