Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gombaleves csicseris naan kenyérrel recept

gombaleves csicseris naan kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú    gombaleves csicseris naan kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú

Egészséges shiitake gombával - csicserilisztes kenyérrel

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető.

bulkshop magyar vallalkozas
A shiitake gomba a világ második leggyakrabban termesztett gombája. A kínaiak évezredek óta ismerik és használják fel ételeikhez rendkívüli hatásaiért.


Erőteljes antioxidáns, kitűnő forrása a szelénnek és a vasnak, rostokban gazdag fehérjeforrás, magas vitamintartalommal. Erősíti az immunrendszert, állatkísérletekben igazolták tumorellenes hatását.

A Bulkshopban szárított formában kapható shiitake gombából egy egytálételként is elkészíthető gazdag, igen ízletes levest főztünk, amelyet igen könnyű elkészíteni, mert minden hozzávalót egyszerre teszünk fel főni, ha legközelebb arra járunk esetleg pótoljuk az elfőtt levét, 40 perc múlva már ehetjük is az ízekben gazdag, ja hatású levesünket. Ha egytálételként akarjuk tálalni, főzzük el a levét vagy használjunk a főzéshez kevesebb vizet, hogy sűrű ételt kapjunk.

A leves elkészítéséhez/ízesítéséhez a Bulkshopban mostanság megjelent Gefro Balance kerti zöldség erőlevesport használtuk. Ez a termék nagyon finom ízt kölcsönöz a leveseknek, tökéletesen kiváltja a zöldséglét, amelynek elkészítése hosszadalmas és sok esetben költséges és munkás is. Az erőlevespor igen ízgazdag, azzá teszi a levesünket is, nem kell belőle sok, egyetlen evőkanálnyi elegendő volt a nagy adag levesünk ízesítéséhez.

Csicseriborsólisztből készítettünk a levesünkhöz naan kenyeret, amelynek a receptje is, az elkészítése szintén igen egyszerű.

Ebben a posztban bulkpraktikaként bemutatjuk azt is, hogyan készíthetünk shiitake gombaport, amelyet aztán ételeink ízesítésére, levesek elkészítéséhez, tészta ételeink és szendvicskenyerünk megszórására használhatunk.
 

A shiitake gombaleves hozzávalói 3-4 főre

1/2 csomag áztatott shiitake gomba (10 darab)
1/2 bögre (2,5 dl) barna rizs
1 kisebb hagyma apróra kockázva
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál tamari szójaszósz / 1 evőkanál miso
1 cm-nyi gyömbér reszelve vagy mokkáskanál gyömbérpor
1 evőkanál Gefro Balance zöldség erőleves por / más natúr ételízesítő
4 bögre (1 liter) víz
 

Hozzávalók a csicserilisztes naan kenyérhez

1 bögre csicseriborsóliszt
1 tojásnak megfelelő tojáspótló por (szintén új termék a Bulkshopban) / más tojáspótló / esetleg lenmagtojás*
1 lapos kávéskanál
1 púpozott mokkáskanál fokhagymapor
1 lapos kávéskanál sütőpor
2 bögre víz

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

Elkészítés

1. A leves elkészítése
A Shiitake gombát és a barna rizst előző este, de legalább néhány órára áztassuk be.
A megázott gombát vágjuk apróra.
A hagymákat pucoljuk meg és aprítsuk fel.
A Gefro Balance zöldséglevesporon kívül mindent tegyünk egy fazékba és főzzük 40 percig, amíg a barna rizs megpuhul.
Az elkészülés utolsó perceiben tegyük bele a zöldséglevesport, kavarjuk össze a levessel és forraljunk még egyet rajta.
Friss zöldfűszerekkel megszórva mennyi ízélményben lesz részünk!
 

2. A naan kenyér elkészítése

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
A hozzávalókból kavarjunk egy palacsintatésztánál sűrűbb, de a nokedlinél hígabb tésztát és tegyük félre 5-10 percet állni, sűrűsödni.
Egy papírral bélelt tepsibe tegyünk három tésztakupacot, amelyet egy szilikonspatulával vagy egy kanál hátával formáljunk kerekdedre, körülbelül 0.5 cm magasra.
Tegyünk rá egy réteg papírt a tetejére is és tegyük a sütőbe 12-15 percre.
Nagyjából 10 perc sülés után fordítsuk meg őket, hogy az aljuk legyen felfelé.
Most már nem kell visszatakarni a felső réteg papírt.
Süssük még néhány percig.
Kenjük meg a tetejüket a kedvenc olajunkkal, szórjuk meg a kedvenc fűszerünkkel.
A naan kenyerek melegen / langyosan a legfinomabbak.
Tálaljuk a leveshez.
Száraz, tehát nem kiolajozott serpenyőben a tűzhelyen is megsüthető.
 

3. A shiitake gombapor elkészítése

A szárított shiitake gombafejeket tördeljük apróbbra, nem nehéz, könnyen elpattannak.
A gombadarabokat tegyük a kávédarálóba és őröljük porrá.
Tegyük az őrleményt zárható üvegbe. Sokáig eláll, ha nem kap nedvességet.
A gombaport tovább ízesíthetjük inaktív élesztőporral, fokhagymaporral, sóval. Ez esetben kitűnő gombás sónk lesz, amelyet aztán a kenyerünk, tésztaételeink megszórására használhatunk.
Pillanatok alatt Gefro Balance zöldséglevesporral levest is forralhatunk belőle.

Megjegyzés:
* A csicseris kenyérhez az esetben használjunk lentojást, ha nincs tojáspótló porunk.
A csicseriliszt önmagában, minden tojáspótlás nélkül is elkészíthető.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

gombaleves csicseris naan kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú


gombaleves csicseris naan kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú

A gombaleves csicseris naan kenyérrel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: LEVESEK  |  KENYEREK 

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA