Leírás
Ánizsmag
Az ánizsmag erős aromájú, édeskés ízű. Fűszerként sütemények, italok édesítésére használhatjuk. Támogatja az emésztést. Antioxidáns és antibakteriális hatással rendelkezik. A belőle készült tea köhögésnél fertőtlenít, oldja a görcsöket és köptető hatású.
Az ánizsmag előnyei
Az ánizsmag tartalmaz fehérjét, rostokat, olajokat, kellemes illatát egy illóolajnak köszönheti. Antioxidáns hatású, C-vitamint és limonént tartalmaz, így támogatja az immunrendszer működését. A-vitamint és B-vitaminokat tartalmaz: B6-vitamint, mely erősíti az immunrendszert és nyugtatja az idegeket, B2-vitamint, mely erősíti a B6 hatását, támogatja a szénhidrát-, és zsíranyagcserét. A benne található niacin és tiamin jó hatással van a szív- és érrendszerre. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a cink, kalcium, kálium, magnézium, mangán, réz, vas. Az ánizsmag hatásos fertőtlenítő, enyhíti a köhögést, hatékony köptető, oldja a hurutot, segíthet megfázás, torokfájás, torokgyulladás esetén. Teaként fogyasztva ösztönzi az emésztést, javítja az étvágyat, bármilyen emésztési panasz esetén fogyasztható, segíthet megszüntetni a székrekedést. Antibakteriális hatású, segítheti a bélben élő paraziták, káros lerakódások eltávolítását. Teáját ízlés szerint ízesíthetjük. Nyugtatja az idegeket, ellazítja az izmokat.
AZ ÁNIZSMAG ELŐNYEI
• Fűszerként is használhatjuk és készíthetünk belőle teát is
Az ánizsmag fogyasztása
Elkészítési javaslat: egy csapott evőkanálnyi ánizsmagot tegyünk 2,5 dl forró vízbe, főzzük benne 5 percig, majd szűrjük le.
Az ánizsmag összetétele
Összetevők: 100% ánizsmag
Cikkszám: 21592P