Leírás
Csicseriborsó konzerv, főtt
A konzerv csicseriborsó előnye, hogy átöblítés után már használhatjuk, illetve egész évben elérhető ebben a formában. Miután megpuhult, vékony fóliaszerű rétegben válik le a héja, ezt eltávolíthatjuk, de rajta is hagyhatjuk.
Miért érdemes csicseriborsót fogyasztani
- Magas fehérjetartalma miatt jó alternatívája a húsételeknek, közel 20%-ban fehérjét tartalmaz.
- A diétás étrendbe is jól beilleszthető.
- Csökkenti a koleszterinszintet.
- Gazdag B vitaminokban (B1, B6), folsavban és karotinban.
- Kedvezően magas a kalcium, magnézium-, vas-, és cinktartalma is.
- Szelént is tartalmaz, ami jó hatással van a májműködésre és gyulladáscsökkentő hatású.
- Kalciumtartalma miatt jó csonterősítő.
- Alacsony glikémiás indexe miatt a cukorbetegeknek is kiváló lehetőség.
- Magas a rosttartalma, így segíti az emésztést és a méreganyagok kiürülését. Csökkenti a vércukorszintet, és megszünteti a székrekedést.
- Fogyasztható levesnek, köretnek, salátákhoz, és pörkölve is finom csemege.
- Könnyebben emészthető, és jobb a biológiai értéke mint a babnak vagy a lencsének.
- Diétázóknak is jó választás, mivel kalóriatartalmához képest hosszú ideig tartó jóllakottságérzést ad.
Szuperélelmiszerként (superfood) és egészségünkre gyakorolt számtalan jótékony hatásánál fogva, érdemes beiktatni a mindennapi étkezéseinkbe.
A csicseriborsó konyhai felhasználása
Talán a legismertebb felhasználása a hummusz krém, melyet sokféle összetevő kombinációjából lehet készíteni. Az alapváltozathoz mindössze főtt csicseriborsó, olívaolaj, fokhagyma, só, bors és kevés citromlé kell. Ezeket összeturmixoljuk és már kész is a házi hummusz krémünk, amit további fűszerekkel és hozzávalókkal számtalan módon ízesíthetünk.
A csicseriborsó jó alapanyaga lehet raguknak, köreteknek, salátáknak, krémleveseknek, fasírtoknak, krémeknek, sőt snacket és készíthetünk belőle.
Csicseriborsó főtt 400g
Összetevők: csicseriborsó, víz, só, antioxidáns: aszkorbinsavTöltő tömeg: 240g
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig (NN/HH/ÉÉÉÉ)
Származás: Olaszország Hűvös, fényvédett helyen tárolandó.
Hummusz kétféleképpen elkészítve csicseriborsóból
Receptek csicseriborsóval
Mogyoróvajas csicseriborsókekszFűszeres csicseriborsós veggie burger
Csicseriborsó fasírt
Csicseriborsós egyben sült
Indiai csicseriborsó
Olcsó vegán csicseriborsós keksz
Fűszeres csicseriborsó-saláta
Sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék
"Nutella" csicseriborsóból
Csicseriborsós, mangós curry
Csicseriborsós csokikrémmel töltött pite
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20186