Leírás
A fekete bab jellemzői

- Rostokban gazdag.
- B6 vitamint és folsavat tartalmaz nagy mennyiségben.
- Protein tartalma is magas.
- Alacsony zsír és nátrium tartalmú.
- Nagy mennyiségű inzulintartalma miatt ajánlott a cukorbetegnek is.
- Gluténérzékenyek diétájába is beilleszthető.
- Molibdént is tartalmaz, ami élénkítő hatású.
A FEKETE BAB KONYHAI FELHASZNÁLÁSA
A fekete babot előszeretettel használják Indiában dhal-ok alapanyagaként. Felhasználható köretek, főzelékek mexikói ételek elkészítéséhez is.
Receptek fekete babbal

Fekete burgerek
Fekete bab fasírt gombás tápiókatésztával
Hurka helyett: lencse és fekete bab alapú növényi rudak
Fekete bab humusz
Fekete bab brownie
Feketebab-gombócok
Összetevők: fekete bab, víz, só
Felbontás után üveg vagy műanyag edényben hűtve tárolandó és két napon belül felhasználandó.
Cikkszám: 20475
Paraméterek
Vegán | Vegán |