VEGÁN GLUTÉNMENTES RECEPT
FŐZÉSI IDŐ: 40PERC I ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15PERC
Kissé éretlen formájában a jackfruit ( ami egy gyümölcs) textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz.
Natúr íze garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Nem véletlenül ennyire sikeres, hiszen sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, számtalan előnyös tulajdonsággal is bír szervezetünk számára.
Mi úgy döntöttünk, hogy egy hagyományosan magyar ízesítésű, a pörköltekre/paprikásokra emlékeztető ételt készítünk belőle.
Az elkészített paprikást krumpliba töltöttük, így egy különleges, dekoratív megjelenésű ételt nyertünk, de természetesen ehető a paprikásunk másként is, például jázminrizses körettel, bulgurral, kölessel, salátával is.
A magyaros jackfruitpaprikás hozzávalói 4 személyre
-
2 nagy burgonya
-
1 doboz jackfruit konzerv
-
1 nagy hagyma apróra vágva
-
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
-
1 lapos evőkanálnyi paprikaőrlemény
-
1 lapos kávéskanál füstölt paprika
-
1/2 mokkáskanál csípős paprika / chili (el is maradhat)
-
2-3 evőkanál olíva étolaj / kókuszzsír
-
szükség szerint só (a jackfruit sós)
-
fűszerek: leheletnyi kömény, bors / amit szeretünk, amit egy paprikásba el tudunk képzelni
-
vegán tejföl a tálaláshoz*
-
A vegán tejföl hozzávalói:
-
2 evőkanál napraforgómag / kesudió
-
1 deciliternyi víz / növényi tej
-
1 facsarásnyi citromlé
-
1 evőkanál olíva olaj / más olaj
-
egy csipet só
-
1 kávéskanál inaktív élesztő / sörélesztő (el is maradhat)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A magyaros jackfruitpaprikás elkészítése
1. A krumplikat főzzük meg. Tegyük félre hűlni, azután vágjuk őket ketté és a közepüket kanalazzuk ki.
A fél krumplikat ecseteljük be olajjal és kissé grillezzük meg tepsiben vagy serpenyőben.
2. Készítsük el a paprikást: A hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, kicsit kevergessük együtt. Adjuk hozzá a leszűrt* jackfruitot. Fűszerezzük, sózzuk és nagyjából 20 percig főzzük, hogy a jackfruit és a paprikás lé összeérjenek.
*A jackfruit konzervet szűrjük le és a gyümölcsszeleteket vagdaljuk apróbbra, falatnyi nagyságúakra. ( Vagy használhatunk előre aprított jackfruitot is)
3. A meggrillezett krumplik belsejébe töltsük be a paprikást. Díszítsük friss zöldekkel, Mi vegán tejföllel locsoltuk meg.
Jó étvágyat!
A krumpliba töltött, magyaros jackfruitpaprikás recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÉTELEK