A Bulkshopban kapható jackfruit konzerv igen sok módon elkészíthető a vegán konyhában. Tökéletesen pótolja a húst, egy jó páccal vagy előkészítéssel végtelen számú ízesítéssel készíthetjük. Mi most egy nyársat fűztünk a felhasználásával, ami visszahozta a konyhánkba a nyári grillezések illatát, aromáját.
Sajnos a szabadban sütés hangulata pótolhatatlan, de kárpótolt bennünket a zöldségek társaságában sült igen ízletes jackfruit, ami fenséges volt. Brokkolis jázminrizzsel ettük, de bármilyen körítés illett volna hozzá. Legközelebb héjában sült krumplival készítjük.
A nyárson sült falatok változatos ízélményt nyújtottak, a jackfruit tökéletesen átvette a pác ízét, a zöldségek roppanósan finomak voltak, nem beszélve az étvágygerjesztően mutatós megjelenésről.
A jackfruit konzerv nem drága, kiadós étel, a képen látható két hatalmas nyárshoz mi fél konzervnyi jackfruit húst használtunk.
Hozzávalók két, a képen látható nagy jackfruitnyárshoz

Hozzávalók a páchoz*
2-3 evőkanál szójaszósz
1 nagy evőkanál mustár
1 kávéskanál fokhagymapor
1/2 evőkanál BBQ fűszerkeverék**
2 kávéskanál folyékony füst
1 mokkáskanál füstölt paprika
1/2 mokkáskanál őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj + a kenegetéshez

1 kávéskanál tápióka- vagy kukoricakeményítő
esetleg só
esetleg chilipehely / por / szósz
Zöldségek***
1 kisebb, félkemény körte
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 kis átmérőjű cukkini
10 darab apróbb gomba
1 kisebb hagyma
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A jackfruitnyárs elkészítése
Szűrjük le a konzervet, csepegtessük le, a tömörebb háromszög alakú részekből finoman, két ujjal nyomjuk ki a konzervlevet. Tegyük a jackfruit szeleteket papírtörlőre és itassuk le róluk a maradék konzervlevet. A túlzottan vastag szeleteket felezzük el, a vékony szeleteket jobban átjárja a pác.Készítsük el a pácot. A felsoroltakból készítsünk pácot, amelyet kóstolgassunk. Ízesítsük egy kissé túl. Kifejezetten erőteljes ízű legyen. Ha a felsorolt fűszerektől nem éreznénk eléggé ízesnek, tegyünk még hozzá, amíg nem érezzük, hogy egy picit túl sós, túl csípős, túl fűszeres. Tegyük bele a leszárogatott jackfruit szeleteket és gyengéden kevergetve alaposan vonjuk be a páccal.
Tegyük be a hűtőbe, ha lehet akár egész éjszakára, legalább néhány órára, ha nincs időnk annyi időre, amíg a zöldségeket felszeleteljük.
Szedjük ki a szeleteket a pácból, a visszamaradt pácba forgassuk bele a feldarabolt zöldségeket is.
Fűzzük nyársra a jackfruitot és a zöldségeket váltogatva. Ha van olajfújónk azzal, ha nincs ecsettel alaposan kenjük át olajjal.
Egy kisebb tepsi szélén fektessük át a kész nyársakat. (Lásd a képet.)
30 percig sütöttük légkeverés mellett, 180 fokon. Nem kellett grillezni, gyönyörűen sült.
Sülés közben még négyszer átfújtuk olajjal.
Megjegyzések:
* A páchoz a felsoroltakon kívül más fűszerek is használható. Ezzel a páccal a mienk nagyon finom lett, de természetesen sok más fűszer is megállja a pácban a helyét.
** A BBQ fűszer, amit használtunk a Bulkshopban kapható. Összetevői: só, őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagyma-granulátum, vöröshagymapor.
***Más nyársra fűzhető zöldségek is jók, pl. agy kisebb padlizsán, szeletelt bébikukorica, vékonyra szeletelt paszternák, bármi, ami éppen van otthon. A gombácskák különösen finomak voltak.

Jó étvágyat!
Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.



A rablóhús helyett: jackfruitnyárs recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA