Leírás
A rizstészta tulajdonságai

A rizstészta az ázsiai konyha nélkülözhetetlen alapanyaga. Felhasználási módja változatos, íze finom, és rendkívül egyszerű elkészíteni.Ez a tészta rizslisztből és vízből készül. Tojásérzékenyek is fogyaszthatják, mert tojást sem tartalmaz.
Sokféle változata ismert: a vékonyabb a levesekhez, tavaszi tekercshez való, a vastagabb, spagettihez hasonló változata pedig köretnek, tésztás ételek készítéséhez kiváló.
A rizstészta elkészítése
A rizstészta elkészítése gyors és egyszerű. A tésztát forrázzuk le forró vízzel, majd fedő alatt hagyjuk állni körülbelül 10-15 percig. Attól függően, hogy milyen fajta, vékonyabb, vagy vastagabb, további főzést igényelhet, ezért minden alkalommal olvassuk el a csomagoláson a főzési útmutatót!Azért, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos, használhatunk szójaszószt. Ha főételként fogyasztjuk, piríthatunk hozzá wokban friss zöldségeket és percek alatt finom és laktató ételt kerülhet az asztalra.
ZÖLDSÉGES TÉSZTASALÁTA RIZSTÉSZTÁVAL

Fedjük be, tegyük félre hadd dagadozzon, puhulgasson. Amíg ezt teszi, készítsük el a ragut.
2. A ragu elkészítése
A hagymákat az olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a felcsíkozott kelt, a padlizsánt, a kaliforniai paprikát, süssük néhány percig. Adjuk hozzá a többi hozzávaló zöldséget és fűszert. Sütögessük, kevergessük, végül keverjünk bele élesztőport és egy doboz növényi tejszínt. Forraljuk fel.
3. Az időközben megpuhult tésztát keverjük el a raguval. Tegyük a sütőbe 20 percre, hogy az ízek összeérjenek, de nem okvetlen szükséges, az étel sütés nélkül is nagyon finom lesz. Előző nap is elkészíthetjük és sütőben összemelegíthetjük.
A zöldséges tésztasaláta rizstésztával összetevői>>
Vegán fűszeres rizstészta - recept videó
Receptek rizstésztával

Vegán lencsefasírt lecsós rizstésztával Tésztasaláta rizstésztából
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
Cikkszám: 20077
Paraméterek
Vegán | Vegán |
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2022. 03. 10.
-
Viki
Nálunk levesbe kerül, de készült már belőle mákos tészta is.