Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Bulkshop kakaópor holland magas zsírtartalmú 20-22% 250g
1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Bulkshop kakaópor holland magas zsírtartalmú 20-22% 250g

1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
3 db vagy több
1.510 Ft / db
Átlagos értékelés: (1)
Elérhetőség: Raktáron

Kakaópor (holland, alkalizált). Zsíros, kakaópor 22-24% kakaóvaj tartalommal. Ezt a cukrozatlan kakaóport kifejezetten sütéshez javasoljuk. Kedvező tulajdonságainak köszönhetően ideális minden kakaós és csokoládés sütemény elkészítéséhez. A sütés mellett természetesen desszertek, forró csoki, kakaós italok készítéséhez is kiválóan használható. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.

Leírás

Kakaópor (zsíros, holland, alkalizált) kakaópor alkalizált, magas (20-22%) kakaóvaj tartalommal - bulkshop

Zsíros, alkalizált kakaópor 22-24% kakaóvaj tartalommal.

Ezt a cukrozatlan kakaóport kifejezetten sütéshez javasoljuk. Magas kakaóvajtartalmának, intenzív barna színének és telt ízének köszönhetően ideális minden kakaós és csokoládés sütemény készítéséhez. A sütés mellett természetesen desszertek, forró csoki, kakaós italok készítéséhez is kiválóan használható. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.

Felhasználási javaslat kakaóital készítéséhez:

Keverjünk össze egy kiskanálnyi kakaóport és kétszer annyi cukrot (cukorpótlót) egy bögrében. Adjunk hozzá kevés hideg növényi italt vagy vizet és keverjük simára. Keverés közben hígítsuk fel forró növényi itallal.

A különböző kakaóporokról bővebben


Ha erős csokoládé ízt szeretnénk kekszeinkben, tortáinkban, pitéinkben vagy pudingjainkban, akkor a kakaóporhoz fordulunk. Nagyobb arányban tartalmaz kakaó ízű anyagokat, mint a csokoládé bármi más formája. Tehát intenzívebb csokis ízt kapunk.
Sütés során eldönthetjük, hogy normál vagy alkalizált (holland) kakaóport használjunk, és a két fajtán belül is vannak változatok. Sokan esküsznek a holland kakaóporra, és állítják, hogy gazdagabb és mélyebb csokoládést íz varázsol.

Miben különböznek a kakaóporok?

A kakaóporok esetében különbségek adódnak a szín, az íz, a zsírtartalom és a savasság tekintetében. Sütés során másként viselkedik az egyik és másik, másfajta állagot, ízt és megjelenést kölcsönöz az elkészült finomságoknak.

Zsírtartalom

Alacsony és magas zsírtartalmú variációk előfordulnak a normál és az alkalizált (vagy más néven holland) kakaóporok esetén is. A zsírtartalom attól függ mennyi kakaóvaj marad a porban. Az alacsony zsírtartalom esetén 10-12% zsírtartalomról magas zsírtartalom esetén pedig 20-24% zsírtartalomról beszélhetünk.
Alacsony zsírtartalmú kakaóport olyan termékekhez vagy receptekhez érdemes használni, melyeknek már amúgy is nagy az egyéb zsírtartalma.

A zsírtartalom hatása az ízre

A zsírtartalom gazdagítja és fokozza az ízt. Sütés során abban is segít, hogy a sütemények nedvesebbek és puhábbak legyenek. Az alacsony zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények ezzel szemben – bár elfogadhatóak – szárazabbak voltak. A 22-24%-os kakaóvaj tartalmú kakaóporral készült sütik ízét az emberek általában jobban kedvelik, mivel gazdagabb, nedvesebb és ízesebb sütemények készülnek velük.
Minél kisebb a zsírtartalom a kakaóporban, annál nagyobb a keményítőtartalma. A keményítő pedig nedvességet szív magába. A kakaóporban lévő keményítő saját súlyának megfelelő nedvességet tud felszívni. Összehasonlításként a liszt saját súlyának nagyjából 60 százalékát képes felszívni nedvességből. Ezért is lesznek szárazabbak az alacsonyabb zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények, mivel magasabb arányban tartalmaznak nedvességet elszívó keményítőt.

Savasság

A savasság hatással van a kakaópor ízére, arra, hogy mennyire jól vagy rosszul oldódik folyadékban, és befolyásolja azt is, hogy milyen a por színárnyalata. A kevésbé savas kakaópor sötétebb színű, és jobban oldódik.
A normál kakaópor megtartja természetes savasságát, világosabb a színe, és a csokoládé ízében erősebben jelenik meg a keserű és a savanyú íz. A holland (vagy alkalizált) kakaóporok egy lúgosító folyamaton esnek át, mely semlegesíti a savasságukat. A pH értékük nagyjából 5-ről 7-re módosul. Ezáltal sötétebb színárnyalatot kapunk és lágyabb ízt. Az így nyert kakaópor könnyebben oldódik a folyadékban.

A savasság hatása az elkészült süteményekre

A savasabb normál kakaóporral készült sütemények magasabbak, levegősebb tésztájúak, omlósak. Az alkalizált kakaóporoknál a sütemények nem jönnek fel annyira magasra, laposabbak maradnak.
Mi áll ennek hátterében? A szódabikarbona. Ezzel a természetes kelesztővel lépnek kölcsönhatásba a különböző kakaóporok. A szódabikarbóna, ha savval és nedvességgel lép kölcsönhatásba, akkor széndioxid buborékokat enged ki, ez az oka, hogy a tészták feljönnek sütés során.
A savasabb normál kakaóporral készült sütemények szárazabbak voltak, míg az alkalizálttal készültek krémesebb állagúak.

Színárnyalat

A normál kakaópor általában homokos barna, enyhe vöröses színnel. Az alkalizálás sötétít a színén, bársonyosan barna vagy feketéhez közelítő színárnyalatot kap.

Ízjegyek

A normál kakaópor íze élénk és gyümölcsös. Az alkalizált kakaópor esetén az eljárás lágyít az ízén, és egy mélyebb, erőteljesebb csokoládé ízt kapunk.

Ízhatás a süteményekben

A holland kakaóporral készült sütemények ízét az emberek többsége finomabbnak találja, még olyan receptek esetében is, melyekhez normál kakaóport ajánlanak.

Összegezve:

a magasabb zsírtartalmú holland kakaóporral készült sütemények
- íze gazdagabb és finomabb
- állaguk nedvesebb, rugalmasabb, puhább


 


Kakaós krémes pite avokádóval recept videó


 

100 gramm alkalizált kakaópor tápértéke: Az alkalizált kakaópor 19,4g fehérjét tartalmaz. Nemcsak finom, de egészséges is.

Energia KJ-ban: 1738   
Energia Kcal-ban: 419    
Zsír: 23g    
 - amelyből telített zsírsav: 14g    
Szénhidrát: 18g    
 - amelyből cukor: 0,5g    
Fehérje: 21,5g    
Só: 0,0g    


A termék nem tartalmaz allergént.

Receptek kakaóporral  Feketebab browni recept bulkshop növényi alapú vegán kakaóporral

Tahinitrüffel 
Kakaós zabkeksz 
Fekete bab brownie 
Céklatortácska vagy puding


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 



Cikkszám: 21037

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 18. -
Igazán finom kakaópor