Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Vegán, Salsbury „húslabdák” Bulkshop módra recept

   
Csicseriborsó alapú, jól fűszerezett „húsgombócok” gombás, paradicsomos szószban megforgatva: fantasztikus ízorgia.

Ennek a nagyon finom vegán ételnek a receptjét egy népszerű külföldi, a Connoisseurus Veg oldalon találtuk.. (A hivatkozást/eredeti receptet lásd az írás végén.)

Az ott található receptet a mi körülményeinkhez, igényeinkhez, a nálunk beszerezhető termékekhez igazítottuk. Ez egy nagyon finom, ünnepi alkalmakra is elkészíthető étel. Mi már el is döntöttük, hogy az egyik karácsonyi fogás ez lesz, mert ennél jobbat úgysem találunk, mert ennél jobb nem létezik. Többféle körettel is tálalható, mi gluténmentes tésztát főztünk ki hozzá.

Hozzávalók 18-20 gombóchoz

1 csicseriborsó konzerv, leszűrve, leöblítve
1 csésze, lehetőleg nagy szemű, zsemlemorzsa (gluténmentes változatban kukoricapanír)
1 közepes méretű, apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál Worcestershire szósz (vegán változat)
1 evőkanál mustár
1 evőkanál vörösbor ecet
1 kávéskanál folyékony füst
2 evőkanál olíva olaj

Hozzávalók a gombás szószhoz

1 doboz (25 dkg) csiperkegomba
3-4 evőkanál olíva olaj
1 közepes méretű, apróra vágott hagyma
1 evőkanál kukoricakeményítő kevés vízben feloldva
0.5 liter zöldség-alaplé
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál szójaszósz
himalája só, ízlés szerint



Elkészítés

Előkészületek: Ha nincs zöldség-alaplénk a hűtőben, pillanatok alatt készíthetünk. 2 evőkanál sótlan ételízesítőt forraljunk 5-10 percig fél liter vízben. Szűrjük le. A gombamártás készítéséig tegyük félre.

A „húslabdák” elkészítése:

1. Minden hozzávalót beteszünk az aprító gépbe és durvára összedaráljuk. Ne legyen belőle pép, bőven maradjanak benne fél borsószemek. Ha nincs aprítógépünk, egy krumplinyomóval nyomjuk össze a borsót, a hagymát pedig reszelővel aprózzuk.
2. Egy papírral bélelt, kissé kiolajozott tepsi aljára hengergessünk a masszából „húsgombócokat”, fújjuk le őket olajjal és 180 fokos sütőben süssük 30 percig vagy, amíg látjuk, hogy a gombócok szépen megpirultak.

A gombamártás elkészítése:

1. Pirítsuk meg a gombát 2 evőkanálnyi olíva olajon. Ha jónak ítéljük a gombákat, szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre.
2. Pótoljuk egy kevéssel az olajat és süssük meg benne a hagymát. Ha a hagyma üvegesre sült, tegyük vissza a gombát, öntsük fel a zöldséglével, tegyük bele a paradicsomot és a szójaszószt, sózzuk meg.
3. Főzzük 10 percig.
4. Oldjuk fel a keményítőt nagyon kevés vízben és habarjuk be vele a gombamártást.
5. A kész, kissé kihűlt mártás felét turmixoljuk meg (ez a művelet el is maradhat), hogy sűrűbb és még krémesebb legyen a szósz.
6. Forraljuk fel újra, majd tegyük bele a „húslabdákat”
Főzzünk ki fél csomag gluténmentes tésztát a gombócokkal és a mártással tálaljuk.

Az eredeti receptet lásd: https://www.facebook.com/search/top/?init=quick&q=Vegan%20Salisbury%20Steak&tas=0.20808562769793015

Jó étvágyat!





A vegán, Salsbury „húslabdák” Bulkshop módra recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.