Elkészítése könnyű, nem igényel patikapontosságú méréseket, cukrászati bravúrokat. Bárki el tudja készíteni, illata betölti a konyhát, de a megkóstolással meg kell várni a kihűlést, mert ezek a sütikék frissen omlósak, sérülékenyek. Kihűlt állapotban azonban jól megtartják formájukat, jól tálalhatók, nem szétesők.
A citromos puffancsok hozzávalói
2 púpos evőkanál kókuszliszt3 púpozott evőkanál mandulaliszt
4 evőkanál rizsliszt*
3-4 evőkanál eritritol / glicin / más fehér színű cukor, cukorpótló + 1/2 bögre víz, amiben feloldjuk / 0.5 bögre növényi szirup is jó
1/4 bögre olvasztott kókuszzsír**
1 kezeletlen citrom héja
1 citrom leve
1 mokkáskanál őrölt citromhéjpor (el is maradhat, ha nincs ilyenünk)
1-2 kávéskanál vaníliakivonat / aroma is megteszi
1 csipet só
1 tasak sütőpor (GM, ha szükséges)
0.5-1 deciliter növényi tej, ha szükséges
Hozzávalók a citromos díszítéshez:
2 evőkanál őrölt eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
egy kevés citromlé
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A citromos puffancsok elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt.2. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, az oldott cukrot, citromlevet, olvasztott kókuszzsírt, de ne tegyük még bele a növényi tejet.
3. Keverjük össze a liszteket, a sót, a citromhéjat és citromport, sütőport, vagyis minden száraz hozzávalót.
4. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket.
A kókuszliszt sok folyadékot vesz fel, ha morzsalékos lenne a massza, fokozatosan keverjük hozzá a növényi tejet, annyit, hogy jól formázható masszát kapjunk.
5. A masszából gyengéden görgessünk golyókat, amelyeket helyezzünk el egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
6. 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a golyócskák egy kis színt kapnak és látványosan berepedeznek. A sütik nagyságától is függ a sülési idő, de nagyjából 18 percnyi idő szükséges.
7. Vegyük ki a sütőből és ne nyúljunk hozzá, csak a teljes hűlés után. Frissen sülten könnyen szétomlanak, de hűlés után szilárdak, nem törékenyek.
8. Díszítsük citromos, eritritolos mázzal, de olvasztott csokival is nagyon finom.
9. Készítsük el a mázt. Az őrölt eritritolhoz adagoljunk fokozatosan annyi citromlevet, hogy sűrű, folyékony oldatot kapjunk.
Megjegyzések:
*Nem okvetlen kell a kókuszzsírt megolvasztani, dörzsöljük bele alaposan a lisztekbe.
** Ha nem akarunk rizslisztet használni, helyettesíthetjük 3 púpozott evőkanál mandulaliszttel.
Jó étvágyat!




A citromos puffancsok recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | kekszek
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA