Gluténmentes bagettet sütöttünk!
A bagettünkhöz a Bulkshopban kapható gluténmentes kenyérlisztet használtuk.
Nagyon sok gluténmentes receptet/lisztkeveréket kipróbáltunk már, ez a lisztkeverék az eddig felhasználtak közül a legjobb, a belőle sült kenyér nagyon finom, íze és állaga az igazi házi kenyerekéhez hasonlít.
A lisztkeverék előnyei röviden:
- alig kell vele dolgozni, a kész lisztkeveréket csak vízzel kell összedolgozni
- rövid ideig kell keleszteni
- a kisült kenyér ropogós héjú, a belseje laza, lukacsos, könnyű
- igazi házi kenyér íze van
- jól szeletelhető
- másnap is ehető
- laktózmentes
- a zacskó hátulján lévő recept betartásával biztosra lehet menni
A zacskó hátulján lévő recept egy nagyobb kenyér elkészítéséhez elegendő.
Mi most ennél kisebbet, bagett formájút sütöttünk.
A gluténmentes bagett hozzávalói
1 bögre (2,5dl / 20 dkg) gluténmentes lisztkeverék1/2 bögre meleg, de nem forró víz
olaj a sütőforma kikenéséhez
só ízlés szerint (mi egy nagyobb csipettel használtunk).
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A gluténmentes bagett elkészítése
A lisztes zacskón található leírást követtük.A meleg vizet apránként adagoltuk a keverékhez. Jól formázható tésztát dagasztottunk belőle (géppel).
Liszttel megszórt deszkán bagettet formáztunk belőle.
15 percig pihentettük.
200 fokon, légkeverés nélkül 50 percig sütöttük.
Jó étvágyat!


A gluténmentes bagett recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA KOLBÁSZOK | kenyerek
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA