Igazi teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér íze van, az illata is nagyon jó. Bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
Ha nektek is van kenyérreceptetek nagyon örülnénk, ha megosztanátok velünk, mindnyájan tanulhatnánk belőle és egymástól
A kenyér hozzávalói
1 bögre (2,5 dl) kölesliszt1/2 bögre hajdinaliszt
1/2 bögre rizsliszt (mi fehéret használtunk)
1/2 bögre tápiókaliszt
3 evőkanál útifű maghéj
2 evőkanál lenmag
1/2 csomag porélesztő
1 kiskanál só
2 evőkanál almaecet
langyos víz
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A kenyér elkészítése
A hozzávaló száraz anyagokat összekevertük.A sót, almaecetet két bögrényi langyos, de nem meleg vízbe kevertük.
A száraz anyagokat a vízzel jó alaposan összegyúrtuk, dögönyöztük, dagasztottuk.
A vizet fokozatosan adagoltuk hozzá, közben is többször pótolni kellett, mindig csak egy kicsikét, míg kenyértészta keménységű, jól gyúrható, egyáltalán nem ragacsos tésztát kaptunk.
A megdolgozott tésztát még egy kicsit a keverőgépünkkel is dagasztottuk.
Papírral bélelt tepsibe tettük a dagasztás után.
Két órányi időre letakartuk és magára hagytuk. Gyönyörűen megkelt.
Legalább 1 órányit sütöttük 180 fokon, légkeveréssel.
Jó étvágyat!


A gluténmentes vegán kenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA