Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Lilahagymás kenyér vegán pecsenyezsírral recept

   
Lilahagymás zsíros kenyér. Gluténmentes, vegán szendvics nosztalgiakedvelőknek. 
Kicsit az elveinkhez, diétánkhoz, táplálkozási módunkhoz igazítottuk a zsírt is és a kenyeret is. A vega zsírunk páratlanul finom lett, a kenyerünk könnyű, laza, fehér, jó szagú, ropogós héjú.

bulkshop magyar vallalkozas
Sajnos a kenyér fantasztikusságát a képeken nem igazán tudjuk megmutatni, mert a fotózás miatt sietnünk kellett, még melegen kellett felszeletelni, ezt pedig még a búzalisztből készült kenyerek sem igazán szeretik.

Azt tanácsoljuk nektek, hogy előző nap vagy legalább is reggel süssétek meg az este felszeletelendő kenyeret, hogy legyen ideje kihűlni, jól szeletelhetővé válni.
 

Hozzávalók a kenyérhez

1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) meleg, nem forró, inkább langyos közeli hőmérsékletű víz
1 és 1/4 csésze csicseriborsóliszt
1 csésze barna rizsliszt
1 csésze tápiókakeményítő
1 bögre burgonyakeményítő
2 kávéskanál útifű maghéj*
1 mokkáskanál konjakliszt*
1 evőkanál olíva vagy más étolaj 

kenyérfűszer (amit szerettek)
1 csomag porélesztő (1 evőkanál) + 1 evőkanálnyi cukor (mi kókuszcukrot használtunk)*



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A kenyér elkészítése

1. Keverjük össze a víz felét, cukrot és az élesztőt, hagyjuk kicsit állni, míg az élesztő dolgozni kezd. (5-7 perc)
2. Keverjük össze a liszteket, sót, a választott fűszereket, útifűt és konjaklisztet.
3. Adjuk hozzá a száraz anyagokhoz az élesztős keveréket és a meleg víz másik felét.
Ragacsos, nem formázható tésztát kapunk, amelyet tegyünk, igazítsunk be a sütőedénybe.
4. Fedjük le és hagyjuk duplájára kelni (körülbelül 40 perc). A tészta látványosan és gyönyörűen megkel.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyük be a kenyerünket, körülbelül 35-40 perc alatt sül meg. Kopogtassuk meg, ha kívül kemény és a kopogtatásra kongó, üres hangot ad, akkor jó és sült a kenyér.
6. A vegán zsír hozzávalóit és elkészítését lásd egy korábbi receptünkben:
Vega pecsenyezsír és fűszersó

Nézzétek meg két korábbi, nagyon jó, gluténmentesen elkészíthető, vegán kenyerünk receptjét is.
Gluténmentes vegán kenyér recept
Gluténmentes vegán kenyér-recept 2

Megjegyzés:
* Az útifű, konjakliszt, cukor, a receptből nem kihagyható. Pontosabban, az útifű és a konjakliszt helyett xantángumit használhatunk. A cukor az élesztő aktivizálásához kell, cukorpótlókkal nem kiváltható.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A lilahagymás kenyér vegán pecsenyezsírral recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK  |  KRÉMEK  

 

bulkshop recept


                                                                       TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA