Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban, gluténmentes bagett kenyérrel recept

Növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban, gluténmentes bagett kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú    Növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban, gluténmentes bagett kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető kenyérfeltét.

bulkshop magyar vallalkozas
Gyakorta látni nagyobb élelmiszerboltokban feta sajtot, fűszeres olajban.

Miért is ne lehetne elkészíteni ennek az ételnek a vegán változatát?
Elkészült és nagyon finom lett.

Közreadjuk a receptjét. Bármelyik jól formázható vegán, diós, magvas sajtmasszából elkészíthető, legyen az mandulás, pisztáciás, diós, kesus stb. Mi most az egyik legolcsóbb, ám egyúttal az egyik legízletesebb formáját, a napraforgóból készültet mutatjuk be. Frissen szedtük a konyhaablakban lévő kiskertünkből a zöldfűszereket hozzá, de télen szárított fűszerekkel is elkészíthető.

Vacsoraételnek, vendégvárónak, saláták feltétjének egyaránt finom, megjelenésében is különleges, nem mindennapi étel.

Egy jól bevált recept alapján bagetteket is sütöttünk hozzá. A sajtgolyók a hűtőben négy-öt napig jól elállnak az olajban, napról-napra ízletesebbé lesznek. A kenyér nem bírja ki addig, mert nem is marad belőle egy falat sem másnapra. Ha mégis, két-három napig is jól szeletelhető, friss állagú.
 

Hozzávalók 30 sajtgolyóhoz

2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) napraforgómag
1 kis citrom leve
1 kávéskanál fokhagymapor / 2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál hagymapor / 2 szelet hagyma
1 kávéskanál kurkuma
2 evőkanál miso (elhagyható, szójaszósszal, fűszerekkel helyettesíthető)
1 evőkanál agaragar
2 púpozott evőkanál inaktív élesztőpor
0.5 l növényi tej / víz is megfelel
Ha használtunk misót, akkor nem kell sózni, ha nem használtunk 1 kávéskanál só
3 dl nyersen sajtolt olívaolaj / más kedvenc olaj / amennyi ellepi a sajtgolyókat
1 csokor vegyes zöldfűszer: oregánó, bazsalikom, kakukkfű / más, amit szeretünk
1/2 kávéskanál csilipehely, ha szeretjük a csípőset
 

Hozzávalók a bagett kenyérhez

40 dkg lisztkeverék, az alábbi lisztek egyenlő arányú keveréke:
     barna rizsliszt (10 dkg)
     hajdinaliszt (10 dkg)
     kölesliszt (10 dkg)
     tápiókaliszt (10 dkg)
2 evőkanál lenmag
2 evőkanál útifű maghéj
1 csomag szárított élesztő
5 dl víz
1 lapos evőkanál cukor
1 evőkanálnyi almaecet
1 kávéskanál himalája só

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A növényi sajtgolyók elkészítése

1. A napraforgómagot éjszakára, de legalább néhány órára áztassuk be vagy forró vízzel öntsük le és hagyjuk állni 1 órát.
2. A növényi tejet / vizet felezzük el és a fele mennyiségben főzzük fel az agaragart, legalább két percig, az agaragar csak főzés után tudja kifejteni zselésítő hatását.
3. A napraforgómagról öntsük le az áztató vizet, öblítsük le és tegyük a turmixba.
4. Tegyünk be minden mást is a turmixba, öntsük fel a maradék növényi tejjel/vízzel. Ha nehezen vinné a turmix, kevés vizet még tehetünk hozzá.
5. Többszöri indítással turmixoljuk egészen simára.
6. A megturmixolt masszát hagyjuk szobahőmérsékleten addig hűlni és szilárdulni addig, amíg jól formázhatóvá dermed.
Ha a masszánk túldermedne, nehezen formázhatóvá válna, az agaragarral készült massza bármikor kissé visszamelegíthető.
Amíg a sajtmassza dermedésére várunk, mossuk meg a zöldeket, itassuk le róluk a vizet, felaprítva szórjuk bele az olajba a csilipehellyel együtt.
A kihűlőben lévő masszából megnedvesített kézzel formáljunk golyókat és gyengéden helyezzük őket a fűszeres olajba. Ne kevergessük, ilyenkor még a golyócskák sérülékenyek, a hűtőben nyerik majd el végső szilárdságukat.
 

A gluténmentes bagett kenyér elkészítése

1. Az útifű maghéjat a fél liter vízbe áztassuk be. Hagyjuk pihenni 10 percig, amíg megkocsonyásodik.
2. A kókuszzsírt olvasszuk fel.
3. Kapcsoljuk be 50 fokra. (Ha van légkeveréses funkció akkor arra.)
4. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
5. A megkocsonyásodott útifüvet öntsük a száraz hozzávalókhoz.
6. Gyúrjuk össze kézzel vagy géppel.
7. Szükség esetén lehet még hozzáönteni 0.5 dl langyos vizet.
Nem kell hosszú ideig dagasztani, csak addig, amíg jól összeáll.
8. A dagasztás végén adjunk hozzá 2×1 evőkanálnyi olvadt kókuszzsírt, ezzel is alaposan gyúrjuk át a tésztát.
Összeálló, formázható tésztát kell kapni, de ez a kenyértészta nem hasonlítható a búzalisztből dagasztotthoz, annál kissé képlékenyebb, puhább.
9. A kész tésztából olajos kézzel formáljunk hosszúkás bagetteket vagy helyezzük kenyérsütő formába.
10.Sütés:
Tegyük előmelegített, 50 fokos sütőbe 15 percre, hogy kicsit megkeljen.
15 perc után kapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
50 perc alatt sül.
A sütőből kivett kenyeret még néhány percig konyharuhával letakarva hagyjuk a sütőformában, hogy a héja kicsit megpuhuljon.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban, gluténmentes bagett kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú

Növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban, gluténmentes bagett kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú

Növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban, gluténmentes bagett kenyérrel bulkshop vegán recept plantbased növényi alapú

A növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban, gluténmentes bagett kenyérrel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: SAJTOK  |  KENYEREK

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA