Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mogyorókrém recept

   
A mogyorókrém elkészítése nagyon egyszerű. Gyakorlatilag elronthatatlan. Azért nem nevezzük nutellának, mert íze és állaga nem hasonlít a bolti nutellához, szerintünk annál finomabb

bulkshop magyar vallalkozas
Nem tartalmaz adalékanyagokat, cukrot, krémes, könnyen kenhető, kényeztető. Az interneten számos receptváltozat található, mi most egy nagyon egyszerű változatot írtunk és fotóztunk le .

A Bulkshopban kapható mogyoróból készítettük.

Vegán, gluténmentes, mindenki számára fogyasztható, még az inzulinrezisztenciával küzdők is kanalazhatnak belőle. A valóban gluténintoleranciában szenvedők azonban mindig tájékozódjanak a hozzávalók csomagolásán található információk alapján is.

Az elkészült krémet használhatjuk sütemények, palacsinták töltelékeként, tehetünk egy kanállal a reggeli müzlinkhez, kenhetjük kenyérre, kanalazhatjuk csak úgy.
 

A mogyorókrém hozzávalói 

egy kistálnyi (2 dl) adaghoz

10 dkg (két marék) törökmogyoró
2 evőkanál kakaó
2-3 evőkanál őrölt eritritol / méz / valamilyen növényi szirup
1 nagy evőkanál kókuszzsír / bio növényi margarin
1 mokkáskanál vanília
1 leheletnyi

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

A mogyorókrém elkészítése 

Pörköljük meg egy kicsit a sütőben vagy serpenyőben a mogyorót. Részben azért mert így könnyen ledörzsölhető a héja, másrészt ettől a pici pörkösségtől kapja jellegzetes, finom ízét.
A megpörkölt mogyorókat dörzsöljük egymáshoz papírtörlő, konyharuha segítségével.
Válogassuk ki a héj közül a fehérre kopott mogyorószemeket és dobjuk át őket az aprítógépbe. Több részletben újraindítva az aprítót őröljük annyira finomra, amennyire csak tudjuk. Nem lesz olyan sima, mint a bolti nutella, de ez nem lesz hátrányára.
Ha elég aprónak ítéljük, tegyük hozzá a többi hozzávalót és őröljük, keverjük azokkal is alaposan tovább, míg sűrű, fényes krémet kapunk.
A hűtőben kicsit megkeményedik, de szobahőmérsékleten hamar visszalágyul. Ha kókuszzsíral készítjük, a hűtőből kivéve kicsit keményebb, bio növényi margarinnal puhább állagú lesz.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A mogyorókrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  KRÉMEK  

 

bulkshop recept


                                                                                               TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA