Gyakran készítünk humuszt, biztosan ti is. Nagyon változatosan lehet ízesíteni, szépen lehet tálalni, nem lehet megunni. Sütőben sült fokhagymával azonban ritkán készítjük. A klasszikus sült fokhagymáshoz ugyanis héjastól kell a sütőben a fokhagymákat megsütni és mi mindig sajnáljuk a sütőt két fej fokhagymáért elindítani. Amikor más miatt megy a sütő, akkor meg éppen nem csinálunk humuszt vagy például az édes süteményünk mellé nem szeretjük betenni a sülő fokhagymát. De az is előfordul, hogy egyszerűen elfelejtjük.
Most egy olyan humuszváltozatot mutatunk be, amelyben nagy adag sült fokhagyma van, de nem a sütőben sütöttük hozzá a fokhagymát. Ízekben gazdag, nagyon finom, a humuszrajongók nagyon fogják szeretni.
A humusz hozzávalói
1 levétől leszűrt konzerv csicseriborsó / főtt csicseriborsó1.5 dl olívaolaj / más étolaj, például rizsolaj
3 evőkanál tahini
1 nagy fej fokhagyma (8 gerezd)
fél citrom leve
1 dl csicseriborsólé / amennyi szükséges
1 teáskanál só
Mi most más fűszert nem tettünk bele, de borssal, csilipehellyel tovább ízesíthető és díszíthető.
---
Röviden a tahiniről
Mivel a tahini egyetlen alkotóeleme a szezámmag, ezért tápanyag és vitamintartalma is hasonló ahhoz, viszont nagy előnye, hogy azok felszívódása sokkal hatékonyabb a magok megőrlése miatt.
Olvass tovább ide kattintva
---
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A humusz elkészítése
1. A fokhagymagerezdeket tisztítás után hagyjuk egyben, ne aprózzuk fel.2. A hagymagerezdeket az 1.5 dl olajban lassan, óvatosan süssük meg. Kell, hogy megpuhuljanak, de nem szabad megégniük.
3. Halásszuk ki az olajból a sült fokhagymákat és tegyük át a keverőbe. A sütő olajból 0.5 dl-nyit tegyünk félre.
4. A csicseriborsólé kivételével minden mást is tegyünk a keverőgépbe és alaposan keverjük össze. Mi szeretjük, ha a humusz egy hajszálnyit darabos, de sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy tükörsima krémet kapjanak. Ízlés szerint, így is finom, úgy is jó. Ha nehezen viszi a keverőgép, tegyünk hozzá a csicseriborsóléből apródonként, amíg a kívánt sűrűséget elérjük. Ha nincs keverőgépünk, botturmix használatával is pépesíthető, de villával is összetörhetjük és keverhetjük a csicseriborsót.
5. A kész krémet tegyük át a tálaló vagy tárolóedénybe és a félretett 0.5 dl-nyi olajjal öntözzük meg.
6. Tetszetős módja a tálalásnak, ha kikapart belsejű paradicsomba vagy paprikába töltjük.
Jó étvágyat!




Az egyszerű, hagymás kukoricakenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK |
NÖVÉNYI FEHÉRJÉK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA