A torma egészségre gyakorolt jótékony hatásáról kötetnyi cikket lehet olvasni az interneten.
Röviden, összefoglalóan például itt olvashatunk róla: http://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/torma_a_virusolo/20080111075421
Fogyasszuk hát gyakran. Készítsétek el ezt a hűtőben jól tárolható, nem romlékony krémet és szendvicsetekben vigyétek magatokkal akár a munkahelyetekre is.
Hozzávalók 4 dl-nyi tormakrémhez

2 evőkanál kókuszzsír
1 dl növényi olaj pl. szőlőmag, olíva
1/2 evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
1 dl növényi tej / víz
só
1 facsarásnyi citrom
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A tormakrém elkészítése

2. A kókuszzsírhoz (nem felolvasztott) egy keverőgép vagy gyors keverés segítségével apródonként adagolva, hozzákeverjük az étolajat. Habkönnyű, laza szerkezetű kókuszmargarint kapunk. A kókuszmargarin, ha megsózzuk, kenyérre kenve már önmagában is finom.
3. A kókuszmargarinhoz keverjük a sót.
4. A sós kókuszmargarinhoz keverjük hozzá a kihűlt keményítős masszát. A krém keményítő nélkül is nagyon finom és jól használható, de a keményítőtől lesz igazán könnyű, sima, krémszerű.
5. A legvégén keverjük bele a reszelt tormát és egy facsarásnyi citromot.
Bulkpraktika: A fent leírt módon kimondottan erőteljes ízű, mondhatni erős tormakrémet kapunk. Ha kevésbé csípősre szeretnénk a krémet, a reszelt tormát 2-3 evőkanál vízzel melegítsük/forrósítsuk fel és hagyjuk állni, amíg kihűl, utána keverjük a kókuszmargarinhoz, így jelentősen veszít az erejéből.
Jó étvágyat!




A tormakrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: levesek | Pizzák
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA