Gluténmentesen is elkészíthető, növényi tejjel készült, répacukor mentes, vegán desszert.
Mi azért ezen a két hozzávalón kívül még tettünk bele ezt-azt, de alapjában véve erre a két összetevőre alapoztuk a receptünket. Kicsit rusztikus, finom süteményt sütöttünk, de inkább olyan igazi „hétköznapi” süti lett belőle, amilyet rohanós napokon sütünk, amit magunkkal hurcolhatunk, a gyereknek uzsonnára csomagolhatunk.
A zabpelyhes muffin hozzávalói
2 bögre (2,5 dl) zabpehely2 púpos evőkanál kakaópor
2 nagy érett banán
1/2 bögre étcsokicsipsz / tört csoki (el is maradhat, helyette mazsola, aszalt áfonya, csíkozott datolya használható)
1/2 csomag sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mogyoróvaj
3 evőkanál barna cukor / kókuszcukor / cukorpótló
1 kávéskanál vaníliakivonat / aroma
1/2 csésze növényi tej (mi kókuszt használtunk)
1 nagyobb facsarásnyi citromlé vagy 2 evőkanál almaecet
1 csipet só
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A zabpelyhes muffin elkészítése
1. A banánokat törjük meg.2. A zabpelyhet őröljük apróbbra, de ne teljesen lisztté.
3. A hozzávalókból keverjünk sűrű tésztát. Ha nagyon sűrű lenne, adagoljunk még hozzá evőkanalanként növényi tejet.
Ha használunk csokicsipszet, azt csak a legvégén keverjük hozzá, ne törjön össze.
4. Adagoljuk muffinformákba. Feltételezhetően 16 darab süteményünk lesz.
5. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt sül készre. Tartsunk tűpróbát. (A sütési idő függ attól, hogy a tésztánk milyen sűrű.)
Jó étvágyat!




A muffin zabpehelyből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | MUFFINOK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA