Leírás
Pekándió
A pekándiót fogyaszthatjuk önmagában vagy meg is piríthatjuk. Amellett, hogy finom, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Antioxidánsokkal és rosttal teli, jót tesz az emésztésnek.
A pekándió kedvező hatása
A pekándió sok antioxidánst tartalmaz, védi a sejteket az oxidatív stresszel szemben. Több mint 19 vitamin és ásványi anyag található benne (A-, B- és E-vitamin, kalcium, kálium, mangán, magnézium, foszfor és cink), melyek közül több fontos szerepet játszik az agy megfelelő működésében. A benne megtalálható gamma-tokoferol - az E-vitamin egyik formája - segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását és csökkenti a koleszterinszintet. Az A-vitamin jót tesz a szem egészségének, a cink támogatja az immunrendszer működését. A mangán csökkentheti a hangulati ingadozást, és hozzájárulhat a megfelelő szellemi egészség és teljesítőképesség fenntartásához. Mivel gazdag E-vitaminban, A-vitaminban, cinkben és foszforban, így fogyasztása jót tesz a bőrnek és a hajnak. L-arginint tartalmaz, mely fontos aminosav, támogatja a sebgyógyulást, a hámréteg és a kollagén termelését. Vastartalma többek között hozzájárul a vér megfelelő oxigénszállításához. B-vitamin tartalmának köszönhetően támogatja a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok anyagcseréjét. Segíthet szabályozni a vércukorszintet. Rostban gazdag, fogyasztásával a vastagbél egészségét is támogathatjuk. Többszörösen és egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, fogyasztása ezáltal jót tesz szívnek. A pekándió rendkívül kevés cukrot tartalmaz, így egészség nassolnivaló. Csökkenti az éhségérzetet, és elegendő kalóriát is tartalmaz, valamint rengeteg rostot.
A pekándió önmagában fogyasztva is finom, megpirítva azonban még gazdagabb, karamellásabb lesz az íze. A normál dióhoz képest aromásabb, édesebb ízű.
A PEKÁNDIÓ JÓTÉKONY HATÁSAI
• Antioxidánsokat tartalmaz
A pekándió fogyasztása
Fogyasztási javaslat: csemegeként önmagában, töltelékbe, süteményekbe, müzlikbe, vagy ízlés szerint.
A pekándió összetétele
Összetevők: 100% pekándió
Paraméterek
Vegán | Vegán |
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g pekándió tápértéke | |
Energia KJ-ban | 3134 |
Energia Kcal-ban | 760 |
Zsír | 72g |
- amelyből telített zsírsav | 6,2g |
Szénhidrát | 14g |
- amelyből cukor | 4,0g |
Fehérje | 9,2g |
Só | <0,01g |