Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
NaturPiac Goji bogyó Lycium barbarum 200g
1.850 Ft (1.457 Ft + ÁFA )

NaturPiac Goji bogyó Lycium barbarum 200g

1.850 Ft (1.457 Ft + ÁFA )
Egységár: 9,25 Ft/gramm
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
A goji a világon a második legnagyobb mennyiségû C-vitamint tartalmazó gyümölcs. A goji bogyó gazdag forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak (többek között cink, vas, réz, kalcium, szelén, foszfor, kálium), aminosavaknak, poliszacharidoknak és karotinoidoknak.

Leírás

Goji Berry
(Lycium barbarum)
 
A goji berry többféle néven is ismert: Goji berry, Wolfberry, Lícium (Lycium) gyümölcs, Farkasbogyó, közönséges ördögcérna.
 
Ázsiában már több, mint 5000 éve termesztik a Himalája völgyeiben és használják ezt a hasznos kis bogyót gyógynövényként. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig.
Az ázsiai emberek a jó közérzet, a magas életkor és a vitalitás gyümölcsének tartják. A goji az utóbbi idõben a nyugati orvostudomány érdeklõdést is felkeltette.
 
A Goji gyümölcs régóta számos ázsiai étel alapanyaga is, s köretként is alkalmazzák.
 
A goji a világon a második legnagyobb mennyiségû C-vitamint tartalmazó gyümölcs. A goji bogyó gazdag forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak (többek között cink, vas, réz, kalcium, szelén, foszfor, kálium), aminosavaknak, poliszacharidoknak és karotinoidoknak.
Béta-karotint is tartalmaz, amirõl köztudott, és tudományosan is igazolt hatása, hogy védi a bõrt a káros UV-sugárzástól, és késlelteti a bõr öregedését.
A lícium az egyik legerõsebb természetes antioxidáns gyümölcs, ORAC értéke (antioxidáns tartalma) 27-szerese a vörös szõlõ és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének! Méltán érdemelte ki a superfood: „szupertápanyag” elnevezést.
Összességében 18 aminosavat, 21 féle nyomelemet és 21 féle ásványi anyagot, többféle vitamint tartalmaz.

Fogyaszthatjuk nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy elõre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár fõzve is különbözõ kásákkal.
 
Narancsos piros, édeskés gyümölcsét szüretkor leginkább lerázzák a bokrokról, hogy kevésbé sérüljenek a bogyók. A hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerõsítõként, májvédõként és keringésjavítóként tartják számon. Ismert még ezeken kívül látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat.
 
A NaturPiac Goji bogyó nem esik át vegyszeres kezelésen, kénezésen. 
 
A termék gabonát, dióféléket és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
 
Származási hely: Kína / Tibet
 

Paraméterek

Vegán Vegán

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.