Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Almás pite recept

   
Az alma egész évben rendelkezésünkre áll. Ezt a pitét bármikor meg tudjuk sütni, bármilyen alakalomhoz illik, hétköznapi, ünnepi tálalásban jól megállja a helyét. 

bulkshop magyar vallalkozas

gluténmentes
tehéntej mentes
répacukor mentes
vegán módon is elkészíthető


Nekünk az almás pite elkészítéséhez az apropót az adta, hogy volt egy adag, előző napról kimaradt vaníliás pudingunk, amit felhasználtunk a pite töltelékéhez, de tulajdonképpen az alábbi sütemény töltelékéhez nem okvetlen kell a pudingos alap, a pitetésztára ráhalmozhatjuk a megédesített, fűszerezett, reszelt almát puding nélkül is, úgy végképp nagyon egyszerű a pite elkészítése.

Hozzávalók az almás pite tésztájához

20 dkg mandulaliszt (fele lehet zabliszt is, de akár 1/4 rész őrölt mandula is)
5 dkg tápiókakeményítő
10 dkg puha kókuszzsír
3 evőkanál őrölt eritritol / kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukorféleség
2 adag tojáspótló / lentojással is működik (2 evőkanál lenmag + 6 evőkanál víz)
1 nagy facsarásnyi citromlé
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor

Hozzávalók az almás pita töltelékéhez

3 nagy reszelt alma
1 nagy evőkanál tápiókaliszt / kukoricaliszt is jó
1/2 bögrényi kókuszcukor / más cukorpótló
1 bögre növényi tej
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, leheletnyi gyömbérpor, pici kardamom, vaníliakivonat

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a glutén intoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
 

Az almás pite elkészítése

1. Készítsük el leghamarabb a pudingot: keverjük simára a keményítőt, cukrot, tojáspótlót a fűszerekkel.
2. Forraljuk fel a tejet.
3. Ha felforrt állandó keverés mellett csorgassuk bele a keveréket.
Ha besűrűsödik, húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
4. Ha kihűlt keverjük bele a reszelt almákat.
5. A pitetészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
6. A tésztát nyomkodjuk egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen.
7. A pitetésztát 180 fokos sütőben 10 percig süssük elő. 10 perc után vegyük ki és halmozzuk rá a pudingos tölteléket.
8. Tegyük vissza a sütőbe 20 percre.
9. A kész süteményt díszítsük, szórjuk meg fahéjjal.

Bulkpraktika: 
A pite elkészíthető csupán édesített, fűszerezett almareszelékkel is. A pudingtól a töltelék krémes, lágy, omlós lesz, de anélkül is finom.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Az almás pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA