Mangófagyit készítettünk, felbontottunk hozzá egy mangókonzervet, de nem használtuk el mindet, a maradék püréből készítettük a képen látható pitetölteléket.
A tésztája nagyon egyszerű: zabpehelyből és kókuszreszelékből készült, a mangótöltelék elkészítése sem bonyolult, érdemes vele megpróbálkozni, mert könnyű, ízekben nagyon gazdag, igazi finom desszert.
A Bulkshopban kapható gluténmentes zabpehely, a gluténintoleranciával élők válasszák a sütemény elkészítéséhez azt.
A pite tésztájához használt zabpelyhes, kókuszreszelékes lisztkeverék más piteszerű tészták egyszerű, könnyen elkészíthető, nem drága, mindig kéznél lévő alapja lehet, készíthetünk belőle egyszerre többet is.
A mangópite hozzávalói
A pite tésztájához1 bögre (2,5 dl) zabpehely / gluténmentes zabpehely
0.5 bögre kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritritol / glicin / más fehér cukor, cukorpótló
1 kávéskanál sütőpor
1 nagy evőkanál szilárd kókuszzsír / 5 dkg-nyi növényi margarin
1 csipet só
1 kevés vanília
Hozzávalók a töltelékhez
0.5 doboznyi (lehet több) mangópüré1 nagy evőkanál kukoricakeményítő / tápiókakeményítő
2 kávéskanál agaragar
Hozzávalók a pite tetején lévő fehér krémhez
2 dl-nyi kókuszkrém / kókusztej
1 púpos kávéskanál kukoricakeményítő / tápiókakeményítő
1 kávéskanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló
próbáld ki te is, összeállítottuk neked a csomagot a főbb összetevőkkel
NÉZZ KÖRBE A WEBSHOPBAN (KATT IDE)»»»
A mangópite elkészítése
1. A zabpelyhet és a kókuszreszeléket a kávédarálóban vagy az aprítógépben őröljük kissé apróbbra, de semmiképpen ne lisztté. Szemcsés legyen, legyenek benne darabos részek is.
2. A pitetészta hozzávalóit dolgozzuk össze. Morzsálódós, de két ujjal összecsippenthető tésztaszerűséget kapunk, amelyet terítsünk el, nyomkodjunk bele egy kisebb sütőedény aljába.
3. Süssük meg a tésztát 180 fokos sütőben 12-15 percig.
4. Míg a tészta sül, készítsük el a mangótölteléket.
A mangópürében keverjük el az agaragart és forraljuk fel 2-3 percig.
Kevés vízben oldjuk fel a keményítőt és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a forrásban lévő mangópüréhez. Várjuk meg, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és kissé hűtsük ki.
5. A langyos mangótölteléket öntsük a kisült, kissé már kihűlt pitekéregre, tegyük a hűtőbe és várjuk meg, amíg kissé megszilárdul.
6. Készítsük el a tetején lévő bevonatot.
A kókuszkrémet / tejet a cukorral forraljuk fel.
A keményítőt kevés vízben oldjuk fel és sűrítsük be vele a krémet. Öntsük a masszát a mangótöltelék tetejére és szilárdulásig tegyük vissza a hűtőbe.
Jó étvágyat!
A mangópite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | HÚSHELYETTESÍTŐK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA