Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mangópite recept

mangópite vegán recept bulkshop plantbased    mangópite vegán recept bulkshop plantbased

Könnyű recept, zabpehely alapú

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

bulkshop magyar vallalkozas

Mangófagyit készítettünk, felbontottunk hozzá egy mangókonzervet, de nem használtuk el mindet, a maradék püréből készítettük a képen látható pitetölteléket.

A tésztája nagyon egyszerű: zabpehelyből és kókuszreszelékből készült, a mangótöltelék elkészítése sem bonyolult, érdemes vele megpróbálkozni, mert könnyű, ízekben nagyon gazdag, igazi finom desszert.
A Bulkshopban kapható gluténmentes zabpehely, a gluténintoleranciával élők válasszák a sütemény elkészítéséhez azt.
A pite tésztájához használt zabpelyhes, kókuszreszelékes lisztkeverék más piteszerű tészták egyszerű, könnyen elkészíthető, nem drága, mindig kéznél lévő alapja lehet, készíthetünk belőle egyszerre többet is.

A mangópite hozzávalói

A pite tésztájához

1 bögre (2,5 dl) zabpehely / gluténmentes zabpehely

0.5 bögre kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritritol / glicin / más fehér cukor, cukorpótló
1 kávéskanál sütőpor
1 nagy evőkanál szilárd kókuszzsír / 5 dkg-nyi növényi margarin
1 csipet
1 kevés vanília

Hozzávalók a töltelékhez

0.5 doboznyi (lehet több) mangópüré
1 nagy evőkanál kukoricakeményítő / tápiókakeményítő
2 kávéskanál agaragar

Hozzávalók a pite tetején lévő fehér krémhez

2 dl-nyi kókuszkrém / kókusztej
1 púpos kávéskanál kukoricakeményítő / tápiókakeményítő
1 kávéskanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló

próbáld ki te is, összeállítottuk neked a csomagot a főbb összetevőkkel


 

NÉZZ KÖRBE A WEBSHOPBAN (KATT IDE)»»»
 

A mangópite elkészítése

1. A zabpelyhet és a kókuszreszeléket a kávédarálóban vagy az aprítógépben őröljük kissé apróbbra, de semmiképpen ne lisztté. Szemcsés legyen, legyenek benne darabos részek is.
2. A pitetészta hozzávalóit dolgozzuk össze. Morzsálódós, de két ujjal összecsippenthető tésztaszerűséget kapunk, amelyet terítsünk el, nyomkodjunk bele egy kisebb sütőedény aljába.
3. Süssük meg a tésztát 180 fokos sütőben 12-15 percig.
4. Míg a tészta sül, készítsük el a mangótölteléket.
A mangópürében keverjük el az agaragart és forraljuk fel 2-3 percig.
Kevés vízben oldjuk fel a keményítőt és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a forrásban lévő mangópüréhez. Várjuk meg, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és kissé hűtsük ki.
5. A langyos mangótölteléket öntsük a kisült, kissé már kihűlt pitekéregre, tegyük a hűtőbe és várjuk meg, amíg kissé megszilárdul.
6. Készítsük el a tetején lévő bevonatot.
A kókuszkrémet / tejet a cukorral forraljuk fel.
A keményítőt kevés vízben oldjuk fel és sűrítsük be vele a krémet. Öntsük a masszát a mangótöltelék tetejére és szilárdulásig tegyük vissza a hűtőbe.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

mangópite vegán recept bulkshop plantbased

mangópite vegán recept bulkshop plantbased

mangópite vegán recept bulkshop plantbased

A mangópite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

vegan kurtoskalacs recept bulkshop plantbased     mogyorovajas csicserikekesz recept bulkshop vegan   

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

bulkshop recept


                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA