A mangópüréből készült krém önmagában is megállja a helyét, így csokikrémmel megfejelve igazi ízbomba.
A csokis mangókrém hozzávalói 4 adaghoz
Hozzávalók a mangókrémhez1 doboz (4 deciliter) kókuszkrém
3 teáskanál agaragar
1 bögre mangópüré (konzervből)
2-4 evőkanál eritritol / glicin / más fehér cukor, cukorpótló, attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre
Hozzávalók a csokikrémhez
1 kókuszkrém sűrű része / Megle növényi cukrászhab
1 evőkanál kakaó
1 tábla étcsokoládé
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A csokis mangókrém elkészítése
A mangókrém elkészítése:A kókuszkrémben keverjük el a három kávéskanál agar agart. Forraljuk 1-2 percig a keveréket, mert az agar agar így tudja majd kifejteni szilárdító hatását.
A felforralt kókuszkrémbe keverjünk bele 1 bögre mangópürét.
Kóstoljuk meg, ha szeretnénk édesebbre mindenképpen valamilyen fehér cukorral/cukorpótlóval ízesítsük, nehogy a barna cukor elszínezze a krémet.
Hagyjuk hűlni, langyosan adagoljuk poharakba, kelyhekbe. Tegyük a hűtőbe hűlni, amíg elkészítjük a csokikrémet.
A csokikrém elkészítése:
Verjük fel a kókuszkrém sűrű részét, amennyire csak tudjuk habbá.
Ha növényi cukrászkrémet használunk, akkor abból készítsünk habot.
Egy kevés habot tegyünk félre a díszítéshez.
A felvert habba keverjünk bele 1 evőkanál kakaót és egy tábla olvasztott csokoládét.
Az elkészült csokikrémet adagoljuk a megszilárduló mangókrémre.
Díszítsük a megmaradt habbal, csorgassunk rá mangópürét.
Más, mangópürével készült receptjeinket is nézzétek meg, próbáljátok ki!
Mangómuffin recept
Mangótrüffel recept
Mangópuding recept
Jó étvágyat!



A csokoládés mangókrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KRÉMEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA