A meggyes tápiókapuding hozzávalói
1 bögre (2,5 dl) tápiókagyöngy1 bögre kókuszreszelék
8 bögre kókusztej (lehet a kókusztej kevesebb, és vízzel / gyümölcslével helyettesíteni, vagy 6-8 evőkanál kókusztejpor és víz keverékéből készíteni)
vanília (eszencia vagy aroma)
valamilyen édesítőszer/cukor
1 bio citrom reszelt héja
két-három marék idénygyümölcs (én meggyet használtam)
fahéjas kókuszvirág cukor a szóráshoz
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A meggyes tápiókapuding elkészítése
Ebből az adagból legalább nyolc adag puding készíthető, szóval elég kiadós eledel.- A tápióka gyöngyöt beáztatjuk 2 pohár kókusztejbe (kb fél óra)
- Az ázott tápióka gyöngyöt lassú tűzön feltesszük főni a kókuszreszelékkel együtt a kókusztejbe, amit beízesítünk cukorral/édesítővel, vaníliával, reszelt citromhéjjal (lassan főzzük, kevergetjük, elég hamar leég az alja, úgyhogy arra érdemes vigyázni)
- Kb. 1-2 percig főzzük, akkor jó, amikor a gyöngyök színe elkezd átlátszó lenni, ekkorra az egésznek sűrűn folyósnak kell lenni (mialatt hűl, tovább sűrűsödik)
- Egy edényben összekeverjük a gyümölccsel – és hűlni hagyjuk
- Amikor már langyos betehetjük a hűtőbe, mert hidegen még finomabb (néhány napig eltárolható, az íze egyre jobb, és egyre jobban hasonlít a gyümölcsös tejberizshez)
- Mivel ennek a verziónak a tejberizshez hasonló íze van, a legjobb a végén valamilyen szórással enni!
Jó étvágyat!
A kókusztejes, meggyes tápióka puding recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA