Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kókusztejes, meggyes tápióka puding recept

   
A  tápióka pudingról annyit, hogy semmihez sem hasonlítható állaga van. Kicsit nyálkás-csúszós-zselés. Itt nálunk ehhez nincs szokva a hétköznapi ember, úgyhogy érdemes az első furcsa érzés után, több kóstolási kísérletet tenni. Mi nagyon megszerettük. Érdemes többféle más „ alapléből” kipróbálni (meggyszörpből, narancsléből…)

bulkshop magyar vallalkozas

A meggyes tápiókapuding hozzávalói

1 bögre (2,5 dl) tápiókagyöngy
1 bögre kókuszreszelék
8 bögre kókusztej (lehet a kókusztej kevesebb, és vízzel / gyümölcslével helyettesíteni, vagy 6-8 evőkanál kókusztejpor és víz keverékéből készíteni)
vanília (eszencia vagy aroma)
valamilyen édesítőszer/cukor
1 bio citrom reszelt héja
két-három marék idénygyümölcs (én meggyet használtam)
fahéjas kókuszvirág cukor a szóráshoz

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A meggyes tápiókapuding elkészítése

Ebből az adagból legalább nyolc adag puding készíthető, szóval elég kiadós eledel.

- A tápióka gyöngyöt beáztatjuk 2 pohár kókusztejbe (kb fél óra)
Az ázott tápióka gyöngyöt lassú tűzön feltesszük főni a kókuszreszelékkel együtt a kókusztejbe, amit beízesítünk cukorral/édesítővel, vaníliával, reszelt citromhéjjal (lassan főzzük, kevergetjük, elég hamar leég az alja, úgyhogy arra érdemes vigyázni)
- Kb. 1-2 percig főzzük, akkor jó, amikor a gyöngyök színe elkezd átlátszó lenni, ekkorra az egésznek sűrűn folyósnak kell lenni (mialatt hűl, tovább sűrűsödik)
Egy edényben összekeverjük a gyümölccsel – és hűlni hagyjuk
Amikor már langyos betehetjük a hűtőbe, mert hidegen még finomabb (néhány napig eltárolható, az íze egyre jobb, és egyre jobban hasonlít a gyümölcsös tejberizshez)
Mivel ennek a verziónak a tejberizshez hasonló íze van, a legjobb a végén valamilyen szórással enni!

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A kókusztejes, meggyes tápióka puding recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA