Egy igazi, elegáns édesség, ami bármilyen ünnepi alkalmakkor is felszolgálható.
A recept leírás alapján 5 adag készíthető.
1, Készítsük el a kókusztejpudingot
Hozzávalók1/2 liter zsíros kókusztej (fontos, hogy a tej, amit használunk hozzá kicsit zsíros legyen)
A kókusztejet készíthetjük tejporból is, ez esetben 2.5 dl/1 bögre vízhez 1 nagy evőkanál tejport használjunk.
3 evőkanál eritritol / glicin vagy más a Bulkshopban kapható cukor, de a kókusz- és a nádcukor a pudingot barnásra színezi, de egyúttal karamellás ízűvé is varázsolja.
1 csapott kávéskanál agar-agar
2-3 szem kardamommag
1 mokkáskanál őrölt citromhéj
agar-agar helyett használhatunk 2 evőkanál kukoricakeményítőt / tápiókakeményítőt is. A keményítőktől a pudingunk kicsit krémesebb, lágyabb lesz.
Forraljuk fel a tejet a kardamommagokkal. Az agar-agart - vagy ha kukoricakeményítőt / tápiókát használunk azt - keverjük el a cukorral és kevés kókusztejjel. Ha a tej felforrt, lassan, állandó keverés mellett keverjük bele a zselésítőt. Forraljuk újra.
A kész pudingok egy részét öntsük a tálaló poharak aljába, hűtsük ki. A maradékot tegyük félre, de még ne a hűtőszekrénybe.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
2, Készítsük el az áfonyát

1 kisdoboz áfonya /20 dkg
2-3 evőkanál kókuszcukor vagy barna nádcukor /más a Bulkshopban kapható cukor/
1 leheletnyi citromsav
1 csapott kávéskanál citruspektin
víz szükség szerint
Az áfonyát, a pektint, a cukrot citromsavat a kezünkkel alaposan nyomkodjuk össze vagy törjük össze kissé valami gépi eszközzel. Darabos maradjon. Tegyük fel főni. Amikor felforrt vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Egy részét rétegezzük a poharakban / tálalóedényben már kihűlt pudingra. Hűtsük ki.
3, Készítsük el a csokipudingot
Hozzávalók0,5 liter növényi ital
2 evőkanál kukoricakeményítő / tápióka
1/2 tábla étcsokoládé
cukor ízlés szerint, ha édesebbre szeretnénk annál mint, amit a csokoládé biztosít
A csokoládé helyett használhatunk 1 nagy evőkanál cukorral elkevert kakaót is. Ez esetben a pudingba még keverjünk bele 1 kávéskanál kókuszzsírt/vajat.
A növényi italt forraljuk fel. Óvatosan, keverés mellett csurgassuk bele a kevés vízzel / növényi itallal elkevert keményítőt. Vegyük le a tűzről és még forrón, lendületes mozdulatokkal vagy géppel keverjük bele a csokoládét.
Hagyjuk hűlni, majd egy részét rétegezzük a poharakban / tálalóedényben már kihűlt pudingra. Hűtsük ki.
4, Ha már minden kihűlt és besűrűsödött kissé, folytassuk a rétegezést a tálalóedénybe a képen látható módon.
Frissen, nem jéghidegen fogyasztva a legfinomabb.
Jó étvágyat!


A kókusztejpuding áfonyával és csokoládépudinggal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA