Felbontottunk egy a Bulkshopban kapható mangókonzervet. Gyönyörű színe, mennyei íze arra csábított bennünket, hogy többféle italt, édességet, süteményt, krémet készítsünk a felhasználásával.
A mangó felhasználásával készült édességeink, ételeink egytől-egyig nagyon finomak és szépek lettek, ennek a gyümölcsnek a színe kiragyog minden ételből, íze semmihez sem hasonlíthatóan különleges és finom, egyedi megjelenést és ízt kölcsönöz bármilyen elkészített ételnek. A mangópürével könnyű bánni, jól integrálódik más alapanyagokkal, ízét, aromáját mégsem veszti el sem sütés, sem főzés közben.
A mangó ízével jól harmonizál a kardamom, használjunk az ízesítéshez ebből a fűszerből okvetlenül.
A reszelt citromhéjtól a krém íze a megszólalásig fog hasonlítani az „igazi” krémtúróra.
A mangó a hagyományos konyhában is jól felhasználható, sütemények, túrókrémek, tejturmixok alapanyaga, ízesítője, színesítője is lehet.
Egy szó, mint száz, mangófüggővé lettünk.
Hozzávalók 2 adag mangós tofu krémtúróhoz
1 csomag natúr tofu / selyemtofu8 evőkanál mangópüré
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 kávéskanál reszelt citromhéj / citromhéjpor
Mi nem édesítettük, mert a mangópürében van cukor, de az édesszájúak tovább édesíthetik, lehetőleg valamilyen fehér színű cukorral, cukorpótlóval. Eritritolt javaslunk, mert nem emeli meg a krémtúrónk kalóriáját.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mangós tofu krémtúró elkészítése
1. Az összes hozzávalót tegyük a turmixba és mixeljük össze.Turmix nélkül is elkészíthetjük. A tofut reszeljük meg kézi reszelővel és keverjük el a többi hozzávalóval alaposan.
2.Díszítsük, tálaljuk.
Ennyire egyszerű.
Megjegyzés:
A képeken látható mangós kókuszkeksz receptjét a következő egy másik posztunkban találjátok.
Más, mangópürével készült receptjeinket is nézzétek meg, próbáljátok ki!
Jó étvágyat!



A mangós tofu krémtúró recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KRÉMEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA