Mi még csak most ismerkedünk vele, a Bulkshop boltjaiban még nem régen kapható.
Az első meggyes, kókusztejes pudingunk sikerén felbuzdulva, most újabb kísérletet tettünk. Szerintünk nagyon jól sikerült.
Tápiókapudingot enni hatalmas élmény, a pici, csúszós, édes, puha gyöngyöcskék kanalazgatása valamilyen nyers vagy zselévé varázsolt gyümölccsel, urambocsá' csokoládéval….hát szerintünk nincs, aki ellen tudna állni. Szinte függőséget bír okozni, mi már áztatjuk is a következő adagot.
A jó tápiókapuding úgy készül, hogy a kimért tápiókagyöngyhöz mindig kilencszeres folyadékmennyiséget használunk. Ez lehet 1/3 –részben víz is. Ebben a folyadékmennyiségben egészen biztosan jó állagú, nem kemény, nem folyós puding készül.
Hozzávalók a tápiókapudinghoz
a képeken látott mennyiséghez (6 adag)1 púposan megrakott bögre (1 bögre = 2,5 dl) tápiókagyöngy
9 bögre növényi tej (mi most mandulatejet használtunk) vagy 3 bögre víz és 6 bögre növényi tej
4-5 nagy evőkanál fehér színű cukor / eritritol / xilitol / glicin / cukorpótló (a barna cukor kicsit elszínezi)
1 -2 mokkáskanál vaníliakivonat
1 leheletnyi só
Hozzávalók a gyümölcszselékhez
3× 15 -20 dkg turmixolt gyümölcshús (a ribizliből kiszűrtük a magot)
2 kávéskanál agar agar vagy 3 kávéskanál kukoricakeményítő
6 dl víz
3×1 nagy evőkanál bármilyen édesítő vagy cukor vagy cukorpótló
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A tápiókapuding elkészítése
1. A tápiókagyöngyöt 3 bögre hideg vízben 15 percig áztatjuk. Legcélszerűbb eleve abban az edényben áztatni, amiben majd főzzük is.2. Ha felszívta a vizet, öntsünk rá 6 bögrényi növényi tejet, tegyük bele a vaníliát és a cukrot. Főzzük addig, amíg a gyöngyök megpuhulnak és áttetszővé válnak és az egész pudingállagot vesz fel. Alig néhány perc, ha bizonytalanok vagyunk egy-két szem gyöngyöcskét kóstoljunk meg. Kavargassuk főzés közben, mert könnyen leragad.
3. Az elkészült pudingot a gyümölcszselével rétegezve tálaljuk.
Tegyük félre kicsit hűlni.
A zselé elkészítése
2 bögre vízben kavarjuk el az agar agart és főzzük 1-2 percig. A felfőzött folyadékot harmadoljuk el.
A gyümölcsöket turmixoljuk meg és mindegyikhez adjuk hozzá a felfőzött agar agar 1/3 részét és a cukrot.
Várjunk, amíg kicsit sűrűsödik és rétegezzük őket tálalópoharakba, edénykékbe.
Jó étvágyat!




A ribizlis, áfonyás, sárgadinnyés tápiókapuding recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA