Leírás
Füstölt, őrölt fűszerpaprika (magyar)
A magyar gasztronómia jellegzetes fűszere. Közönséges paprikából készült finomra őrölt por, melyet bükkfával füstölnek.Ez a fajta magyar alapanyagból készült, hagyományos malomköves őröléssel előállított, Csemege I. osztályú fűszerpaprika őrlemény, mely magas festékanyag-tartalommal (120 ASTA) és kellemes füstös ízzel rendelkezik, hozzáadott aromát nem tartalmaz. A fűszerpaprikát szárított állapotában bükkfán füstöljük, majd ezt követően őröljük le. A bükkfa füstölés adja igazi, egyedi füstös aromáját, mellyel gazdagíthatjuk konyhánk ízvilágát.
A füstölt, őrölt fűszerpaprika felhasználása
Ajánlott minden olyan ételhez, melyben a paprika és a füstös ízvilág alapvetően is megtalálható, ezeknek ízvilágát fokozza (bableves, gulyás, töltött káposzta). A konyhában készített, füstölt paprikával ízesített pörköltek, sültek íze a szabadban bográcson főzött/grillezett ételek ízvilágát eredményezi. Javasolt még pácokba, padlizsánkrémbe, fasírtokba, fűszeres krumplira...
Felhasználásának mindössze a képzeletünk és a család ízlése szabhat határt. Valójában bármilyen ételbe passzol, ami elbírja a paprikás, füstölt ízt.
Receptek füstölt őrölt fűszerpaprikával
Fűszeres tofukolbászok gluténmentes bagettel
Szeletelhető kesusajt füstös és zöldfűszeres bundában
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Feketebab-gombócok
Jackfruittal töltött ravioli
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20394
Vélemények
Korábban nem is tudtam, hogy van ilyen is. Nagyon szeretjük, most rendeljük harmadszorra!
Az ára is szuper.