A zellersaláta hozzávalói
körülbelül 1.5 literhez
1 nagyobb zeller
1 nagyobb viszonylag kemény alexander körte
1-2 evőkanál növényi szirup / méz / fehér színű cukorpótló édesítő
1 citrom leve
5-6 aszalt füge
8-10 szem magozott datolya
1 marék aranymazsola
2 marék hántolt mandula vagy dió
2 szem mandarin
1 maréknyi nagy szemű szőlő kimagozva
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A zellersaláta aszalt gyümölcsökkel elkészítése
1. A zellert tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Dobjuk bele annyi citromos vízbe, ami ellepi és főzzük meg, de csak néhány percig, amíg a zeller picit megpuhul, de még kemény, roppanós marad.2. Az utolsó percben dobjuk hozzá a megpucolt, felkockázott körtét. Egyetlen percig főzzük tovább a körtét a zellerrel.
3. Húzzuk le e tűzhelyről. Kicsit hűtsük ki. (kb. 50 fok). A hűlő, de még meleg zellerhez adjuk hozzá az alaposan megmosott, felcsíkozott aszalt gyümölcsöket. Várjuk meg, míg teljesen kihűl.
4. A kihűlt salátához adjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és a félbe, harmadba vágott mandaringerezdeket.
5. Nagyvonalúan törjük meg a mandulát (dió is jó) és keverjük a salátához.
6. A legvégén adjuk hozzá a mézet vagy szirupot, kóstoljuk meg, mert a saláta a hozzávalóktól már eleve édes.
Jó étvágyat!


Az ünnepi zellersaláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK | saláták
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA