Leírás
Tápióka gyöngy
Mi a tápióka

A tápiókát maniókából, egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik. A gyöngyök lényegében granulátumok: a maniókagyökérből kinyert keményítőlisztből készül, amelyet szárítás előtt szitán átpréselnek, így alakítva a lisztet gömbökké. Nedvesség hatására átlátszóvá válnak, és zselésítik a folyadékot.
A tápióka tulajdonságai
B- és C-vitaminban valamint ásványi anyagokban (kalcium, réz, mangán, kálium és foszfor) is gazdag. Antibakteriális és gombaölő hatású, tisztítja a vért, hozzájárul a vastagbél működéséhez. Segíti a máj és a vese megtisztítását a méreganyagoktól.A tápióka gyöngy felhasználása
Keményítő tartalmából kifolyólag sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért sokféleképpen felhasználható.
Receptek tápióka gyönggyel

Kókusztejes, meggyes tápióka pudingMákos tápiókapuding
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, glutént, és szezámmagot.
Cikkszám: 20566
Paraméterek
Vegán | Vegán |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.