A Bulkshopban kapható gluténmentes tésztához most egy brokkolis, napraforgós öntetet készítettünk és nagyobb darabokban hagyott, pácolt brokkolirózsákkal és színes zöldségekkel gazdagítottuk. Gyönyörködtető látvány volt, reméljük ízleni is fog nektek. Mi nagyon szerettük. Szerettük készíteni is, mert elronthatatlan, a fűszerezése kreatív, az elkészítés nem időigényes, nem kell patikapontosságú méréseket végezni.
Télen szárított fűszerekkel, nyáron friss zöldfűszerekkel készíthető.
Mi most gluténmentes tésztából készítettük, de bármilyen tésztából elkészíthető.
Brokkolis fusilli tészta - Hozzávalók 2 fő részére bőségesen
1 kisebb fej brokkoli vagy egy 45 dkg-s tasak fagyasztott2 kávéskanál sótlan ételízesítő
1/2 csomag gluténmentes száraztészta
4-5 evőkanál napraforgómag + pirított a tetejére
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál vöröshagymapor
1 kávéskanál vagy több só (ízlés szerint, kóstolgassuk) + a brokkoli főzéséhez
1 löttyintésnyi olívaolaj
1 lapos mokkáskanál bors
1 kávéskanál kakukkfű / 1-2 szál friss
1 kávéskanál bazsalikom (5-7 levél friss)
1 kávéskanál spenótpor / 1 marék friss
2 gerezd fokhagyma
Színes, apróra vágott kaliforniai paprika, paradicsom, reszelt répa, friss zöldek, pirított napraforgó a díszítéshez
2 dl a brokkoli főzővizéből a turmixoláshoz
Páclé a kifőtt brokkolihoz:
1 gerezd átnyomott fokhagyma
1 kávéskanál szójaszósz (gluténmentes, ha szükséges)
1 kávéskanálnyi almaecet / balzsamecet / facsarásnyi citrom
1 mokkáskanál valamilyen cukor, cukorpótló, leheletnyi bors
0.5 dl a brokkoli főzővízéből
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A brokkolis fusilli tészta elkészítése
1. A napraforgómagot forró vízbe áztassuk be és hagyjuk állni 20 percig.2. A tésztát főzzük ki.
3. A brokkolit ételízesítős, sózott vízben főzzük meg. A mirelitet éppen csak, a frisset 4-5 perc alatt, törekedjünk rá, hogy roppanós maradjon.
4. Ha a brokkoli megfőtt, harmadoljuk el. 1/3 részét tegyük a turmixba, a 2/3 részt szedjük takaros kis rózsákra és tegyük a páclébe. Kevés páclevet készítsünk, ne úszkáljon benne a brokkoli, inkább néhányszor kavarjuk át, hogy a páclé bevonja a brokkolikat.
5. A napraforgómagról szűrjük le az áztatóvizet és tegyük minden mással együtt a turmixba. (Kivéve a félretett, pácolódó brokkolirózsákat).
6. A turmixolt szószt adjuk a kifőtt tésztához és jól keverjük össze.
7. A brokkolirózsákat vegyük ki a pácból és díszítő jelleggel rakjuk a tésztára.
8. Díszítsük tovább, színes, nyári zöldségekkel.
9. Pár percre tegyük a sütőbe / mikróba hogy az egész átmelegedjen.
Jó étvágyat!




A brokkolis, napraforgós fusilli tészta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: tészták | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA