Bizonyára ti is vettetek a piacokon frissen megjelent medvehagymából legalább egy csokornyit, biztosan készítitek is már belőle a pestót.
A medvehagyma szív és érrendszerre gyakorolt egészségügyi, jótékony hatásáról már mindannyian sokat hallottunk. Kötetnyi irodalom található a különféle étkezéssel, ételkészítéssel, egészséggel foglalkozó újságok cikkeiben, hatalmas irodalma van az interneten is. Harsogó, mélyzöld színe, jellegzetes fokhagymára emlékeztető íze és illata, könnyű, sokoldalú felhasználhatósága mindnyájunkat vásárlásra csábít. A barna medvék nagy kedvence, hatalmas adagokat képesek belőle elfogyasztani, még a földből is kiássák a hagymákat. A téli koplalás után fel lehet vele tölteni a vitamin és ásványi anyag raktárakat. Kövessük a medvék példáját. Érdemes tavasszal begyűjteni és tartósítani belőle télire is.A
Bulkshopban is kapható egész évben, kímélő eljárással szárított változata.
Mi most nokedlit készítettünk a felhasználásával. Nagyon szerettük, puha, apró nokedliket készítettünk, növényi, füstölt és feta sajttal ettük. Jó bármilyen szaftos, ízes étel köreteként, de így is, ahogy a képen látjátok egytál ételként. Megszórhatjuk növényi parmezánnal is, amit, mi magunk készítünk bármilyen dió vagy magféléből, inaktív élesztőből, sóból, fűszerekkel. A variációs lehetőségek sora kimeríthetetlen.
Ezt az ételt okvetlen készítsétek el, végtelenül egyszerű, mégis kiadós, értékes, változatosságot, értékes tápanyagokat és vitaminokat biztosító, mutatós, szép étel. Akinek van egy nokedliszaggatója, annak gyerekjáték az elkészítése. Tojás nélkül készült, a főző vízben mégsem esik széjjel, nem ragacsos.
A medvehagymás zöld nokedli hozzávalói 2 fő részére
1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) rizsliszt (2/3 bögre barna + 2/3 bögre fehér is lehet)3/4 bögre tápióka keményítő (lehet kukoricakeményítővel kevert is)
1 bögre (esetleg picit több, kevesebb) jó meleg víz
1 kisebb csokor medvehagyma (levél)
1-2 evőkanál kedvenc olaj
1.5 liter víz a főzéshez + 1 lapos evőkanál só
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A medvehagymás nokedli elkészítése
1. A medvehagyma levelet egy kevés vízben turmixoljuk meg.2. Tegyük fel a főzővizet forrni.
3. Mérjük ki a liszteket.
4. A lisztekhez adjuk hozzá a megturmixolt hagymát és annyi jó meleg vízzel kavarjuk össze, amitől puha, összeálló, éppen-éppen formázható tésztát kapunk. A meleg vizet fokozatosan, apránként adagoljuk.
5. A tésztagombócot tegyük a nokedliszaggatóba és a lobogva forró vízbe szaggassuk bele.
6. Pillanatok alatt fő meg.
7. Szűrjük le.
8. A leszűrt nokedlit keverjük össze (1-2 evőkanállal), a kedvenc olajunkkal, hogy a tálalásig ne ragadjanak össze.
9. Tálaljuk például jackfruit pörkölttel. A pörkölt jackfruit elkészítését lásd ide kattintva.
Jó étvágyat!
A medvehagymás zöld nokedli recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | HÚSHELYETTESÍTŐK