Leírás
Udon tészta
Az udon búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve. Ez a fajta tészta vastagabb az ugyancsak japán soba tésztánál, fehér, és rágós. Az udont leggyakrabban tésztalevesekben használják.
Az Udon tészta összetevői: búzaliszt 82,9%, víz, só, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonát, burgonyakeményítő. Elkészítése: helyezzük a tésztát forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
100g Udon tészta tápértéke:
Energia: 1393 kJ/333 kcalZsír: 1,4g
-amelyből telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 68g
- amelyből cukrok: 0,5g
Fehérje:10,7g
Só: 1,2g
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 21146
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2022. 03. 10.
-
Irma
Zöldségleveshez és paradicsomleveshez is bepasszol