A mangópüré az egyik nagy kedvencünk. Gyakorta készítünk belőle mangólasszit, szeretjük csak úgy magában is kanalazgatni, sütöttünk már vele muffint, gyúrtunk vele trüffelgolyókat, kitűnő pudingalap. Most fagyivá varázsoltuk. Hát…, így is nagyon jó lett.
A mangófagylalt hozzávalói
2 dl sűrű, teljes zsírtartalmú kókusztej (Aroy-D vagy Chaokoh márkájú) / más sűrű növényi tej
2 dl konzerv mangópüré
1 kávéskanál agaragar
1/2 narancs leve
1 facsarásnyi citromlé
2 dl felverhető kókuszkrém / 1 csicseriborsó konzerv leve habbá verve / 2 dl növényi habalap felverve (pl. Schlagcreme)
1 csipet só
1-2 kávéskanál vaníliakivonat / aroma is megfelel
2 evőkanálnyi világos növényi szirup / 2 evőkanálnyi kevés vízben feloldott eritritol, ha szükséges (a mangópüré édes)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mangófagylalt és jégkrém elkészítése
1. A növényi tejben keverjük el az agaragart és forraljuk 2 percig.
2. Hűtsük langyosra.
3. Keverjük bele a felvert hab kivételével a hozzávalókat. Kóstoljuk meg, valószínű, hogy nem szorul további ízesítésre, mert a mangópüré nagyon finom, ízes, édes.
4. Verjük fel a habot és nagyon gyengéden, semmiképpen ne géppel, keverjük a mangós keverékhez.
5. Töltsük jégkrémformába.
6. Helyezzük a mélyhűtőbe legalább négy órára.
7. Pihentessük tálalás előtt 10 -15 percet szobahőmérsékleten.
Egészségünkre!
Nézzétek meg más fagylaltreceptjeinket is.
Más mangóval készült receptek.




A mangófagylalt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK | PITÉK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA