Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Tahinifagyi kókuszkaramellel recept

   

Hűsítő, finom fagyi a szezámmag előnyeivel

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető fagylalt.

bulkshop magyar vallalkozas
A tahini szezámmagból készült paszta, amelyet inkább csak úgy ismerünk, mint a vegán kenyérkrém, a humusz egyik fontos összetevője, sós ételek, öntetek hozzávalója, pedig pazar édességek is készíthetők belőle. A poszt végén mi is ajánlunk igen ízletes, könnyen elkészíthető desszertet is.


A tahinival készült fagyi sem mindennapos, viszont nagyon finom, könnyen elkészíthető, csonterősítő ásványokban, vitaminokban nagyon gazdag. Nyári nagy melegben, de hűvös időben is egyaránt erősíti egészségünket, kényezteti ízlelőbimbóinkat. A gyerekek is nagyon szeretik, könnyű vele helyettesíteni a tejalapú fagylaltokat. Nem csak könnyű, hanem érdemes is, hiszen a szezámmag kalcium tartalma hétszerese a tehéntejének. Próbáljátok ki, kevés, de igényes hozzávalókból készülő minőségi desszert.

A tahinifagyi hozzávalói

1.5 deciliter növényi habalap felverve / habbá verhető kókuszkrém / csicseriborsó konzervlé / habbá vert lenfehérjével is elkészíthető. (Mi a Bulkshopban forgalmazott Schlagcreme-t használtuk)
0.5 deciliter teljes zsírtartalmú kókusztej (Chaokoh vagy Aroy-D) / más növényi tej
1 bögre (2,5 dl) tahini
1 bögre őrölt eritritol / őrölt kókuszcukor / más cukor / cukorpótló
1-2 kávéskanál vaníliakivonat / aroma
1 csipet

A kókuszkaramell hozzávalói

0.5 bögre teljes zsírtartalmú kókusztej
0.5 bögre kókuszcukor
1 lapos kávéskanál kókuszzsír

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

A tahinifagyi elkészítése

1. A növényi habalapot verjük fel és tegyük be a hűtőbe, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.
2. A kevéske kókusztejet éppen csak langyosítsuk meg és oldjuk fel benne a porrá őrölt, preferált cukrot, hogy a fagylaltban nehogy ropogós legyen a fogunk alatt.
3. A megédesített tejbe tegyük bele a tahinipasztát, a vaníliát és 1 csipet sót és alaposan keverjük össze.
4. Vegyük ki a hűtőből a felvert habot. Csicserihab vagy lenhab használata esetén újra érdemes kissé azokat átkeverni. Nagyon óvatosan, a habot nem törve, kanállal vagy szilikonspatulával, semmiképpen ne géppel, keverjük a masszához a habot.
5. Tegyük azonnal a fagyasztóba. Legalább négy órát fagyasszuk.
6. A fagyasztóból kivéve hagyjuk 10 percet szobahőmérsékleten, utána adagolható.
7. Mi kókuszkaramellel locsoltuk meg.

8. A kókuszkaramell elkészítése:
Fél bögre kókuszcukrot, fél bögre teljes zsírtartalmú kókusztejjel keverjünk el és forraljuk lassú tűzön addig, amíg kissé besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és keverjünk el benne 1 kis kávéskanál kókuszzsírt.
Már kész is. Hűtsük ki. Locsoljuk meg vele a fagyit tálaláskor.

A lenfehérje elkészítését lásd itt.


Nézzétek meg tahiniből készült más desszertjeinket is:

TAHINITRÜFFEL
CSOKOLÁDÉS TAHINI DESSZERT 

Egészségünkre!


bulkshop webáruház





A tahinifagyi kókuszkaramellel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK  |  PITÉK 

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA