JACKFRUIT
A jackfruit jelenleg az egyik legnagyobb vegán húshelyettesítő trend a vegetáriánusok és a vegánok között. Amellett, hogy sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, számtalan előnyös tulajdonsággal is bír szervezetünk számára.
Kissé éretlen formájában a gyümölcs textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz. Nincs igazán saját íze, így ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Bármilyen módon ízesíthetjük.
BANÁNVIRÁG
A banánvirág a banángyümölcsök alatt található lila, könnycsepp alakú bimbó, virág. Alapanyagként használják salátákban, currykben, ragukban, levesekben. Kiváló vegán húshelyettesítő. Íze kicsit az articsókáéra hasonlít.
BÚZASIKÉR
A búzasikér a búza kivont fehérjetartalma, ebből készül a szejtán, másik nevén búzahús. Húsételek helyettesítésére kiváló választás vegánoknak. B-vitaminokat, niacint, E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént tartalmaz.
SZÓJA "SONKA"
A 827 Speciality szója "sonka" vékonyra szeletelt, finom "sonka" íz nem csak vegetáriánusoknak és vegánoknak.
A VEGÁN MANUFAKTÚRA BÁSZKÁI, BURGERE ÉS SZEJTÁNJA
A füstölt vegán száraz bászka és a grill bászka előfőzött búzafehérje alapú húspótló készítmények vegánok részére. A vegán burger a növényi hamburgerek kedvelőinek készült. A magyaros ízesítésű szejtán többféleképpen felhasználható.
A VEGABOND SZÓJA ÉS GABONA KÉSZÍTMÉNYEI
A szója burizer párizsira hasonlító ízvilágot varázsol. A szója partner páros íze virslire hasonlít. A búzaburger finom ízvilága a vegán burgerek szerelmeseinek kínál húsmentes alternatívát. A magyaros-tönkölyös gabonarudat magyaros ízű ételek készítéséhez ajánlott.
A VEGAFARM MAGYAROS GABONARÚDJAI
Gabonakolbászok csemege és csípős ízesítéssel, a magyaros ízvilág kedvelőinek.
Receptek jackfruittal
Cordon bleu
Vegán gyros vagy bolognese jackfruittal
Jackfruit krokett
Jackfruit barbecue lencsepalacsintában
Húsleves helyett: jackfruit curry krumplis zabgombóccal
Rántott hús helyett: rántott szelet jackfruitból
Krumpliba töltött magyaros jackfruitpaprikás
Rablóhús helyett: jackfruitnyárs
Húsétel helyett: rakott kel jackfruittal
Brassói aprópecsenye helyett: Jackfruit pecsenye
Húsétel helyett - Jackfruittal töltött kellevelek lecsós alapon recept
Halrudacskák helyett - bundázott, halízű jackfruit rudacskák recept
Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel
Receptek banánvirág konzervből
Rántott "csirkemell" banánvirágból, rizsmorzsa bundában
Receptek búzasikérrel
Szejtánszeletek "vadas" szósszal
Krumplis csicseriborsótésztába töltött szejtán
Grillezett szejtánszeletek
Receptek szója "sonkával"
Ajánljuk szendvicsekhez, hidegkonyhai ételekhez.
Receptek búzaburgerrel
Nélkülözhetetlen hozzávalója a mennyei vegetáriánus hamburgereknek. Fogyasztható azonnal, de ajánljuk grillezve és sütve is.Receptek magyaros-tönkölyös gabonarúddal
Ajánljuk azonnal, vagy sütve (mustárral) fogyasztva. Kiváló alkotóelem a paprikás krumpli, a gulyás és a bableves készítéséhez.Receptek szója burizerrel
Ajánljuk szendvicsekre, vagy bepanírozás után forró olajban kisütve.Receptek szója partner párossal
Főzést nem igényel. Forró vízben történő átmelegítés után fogyasztható mustárral, kenyérrel.Receptek füstölt grill bászkával
Füstölt grill bászkával töltött rizsrudakReceptek füstölt vegán száraz bászkával
Szeletelve, hidegen, feltétként vagy hozzávalóként fogyasztható.Receptek Grill Vegán Burgerrel
Kicsomagolva, forró serpenyőben vagy rostlapon kevés növényi zsiradékkal, hirtelen megpirítjuk.Receptek magyaros szejtánnal
Előfőzött és grillezéshez előkészített búzafehérje alapú húshelyettesítő készítmény. Darabolás után tetszőlegesen felhasználható akár pirítva, rántva vagy pörköltnek.Receptek a csemege ízesítésű magyaros gabonarúddal
Kenyérre feltétként, de felhasználható azokban a receptekben ahol a hagyományos kolbászt, kolbászízt vagy füstölt ízesítést szeretnénk használni, de feldobhatja a legegyszerűbb ételeket is mint a paprikás krumpli vagy a székelykáposzta.Receptek a csípős ízesítésű magyaros gabonarúddal
Kenyérre feltétként, de felhasználható azokban a receptekben ahol a hagyományos kolbászt, kolbászízt vagy füstölt ízesítést szeretnénk használni, de feldobhatja a legegyszerűbb ételeket is mint a paprikás krumpli vagy a székelykáposzta.