A csokletcsipkuki hozzávalói
75 gramm növényi vaj2 púpos kanál zabpehelyliszt
2 púpos kanál tápiókaliszt
két lenmagtojás vagy 2 tojásnak megfelelő tojáspótló por
1 kk szódabikarbóna
2.5 evőkanál kókuszvirágcukor
1/2 tábla cukormentes csoki (a nem tejcsoki jobb) - apróra törve
2 1/2 marék kézzel összetört dió

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A csokletcsipkuki elkészítése
A fenti összetevőket a csoki és a dió kivételével összekeverjük. A tésztának sűrűn folyós állagúnak kell lennie. A mai eszemmel már inkább 3 evőkanál zabpehelylisztet tennék bele, de a képek a fenti recept alapján készült sütit mutatják be, amelyek a sütéskor egy kicsit összefolytak. Így az esztétikai értéke egy kicsit csökkent, ugyanakkor a süti puhább lett. Kicsit sűrűbb tészta mellett jobban keksz alakú lesz. Ezután beleszórjuk a csoki- és diódarabokat. Alaposan összekeverjük. Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk és kanállal ráhalmozzuk a tésztát. 200 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. A zabpehelyliszt könnyen megég, ezért sütés közben (főleg a vége felé) ne hagyjuk magára.Jó étvágyat!


A csokletcsipkuki – avagy csoki-darabos keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | kekszek
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA