Leírás
A kókuszvirág cukor (kókuszcukor) jellemzői
- A kókuszvirág cukornak (vagy kókuszcukornak) magas a kálium-, magnézium-, cink- és vas, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamin tartalma.
- 100%-ban szerves, feldolgozatlan, szűretlen, fehérítetlen természetes édesítőszer, kávék, teák, torták, sütemények és egyéb édességek ízesítéséhez használható.
- Sütésre, főzésre egyaránt alkalmas, kellemes ízű természetes édesítő.
- Íze a barna cukorra, nádcukorra hasonlít.
- Ugyanúgy karamellizálható, mint a hagyományos kristálycukor.
- Alacsony a glikémiás indexe, így a kókuszvirág cukor - lassabb felszívódása és értékes anyagai miatt - alapvető alapanyaga lehet a természetes és egészséges táplálkozásnak.
A kelet-ázsiai népek által már igen régóta fogyasztott kókuszvirág cukrot csak néhány éve ismertük meg. Hagyományos módon a kókuszpálma kinyílatlan virágzatát begyűjtik, vágást ejtenek rajtuk és az ezáltal kifolyó édes lét begyűjtik és kíméletes hőfokon szárítják, hogy az értékes ásványi anyagok, vitaminok ne károsodjanak.
100 gramm kókuszvirág cukor tápértéke:
Energia KJ-ban: 1610Energia Kcal-ban: 380
Zsír: 0g
- amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 95,01g
- amelyből cukor: 81,89g
Fehérje: 0g
Só: 0g
Receptek kókuszvirág cukorral (kókuszcukorral)
Mangópuding
15 perces gesztenyekeksz
Zabpehelyalapú nutellaszelet
Csokletcsipkuki
Sütőben sült kürtőskalács
Csupa csokis gluténmentes muffin
Gluténmentes szilvásgombóc mákbundában
Eperdzsem
Aranygaluska banánvirágpudinggal
Csokis keksz sütés nélkül
Sütőtökös csokoládés puding
Könnyen készíthető beigli
Panettone - olasz eredetű kalácsféleség
Diótorta
Epres zabsüti
Vegán kókuszos, zabpelyhes keksz kókuszcukorral
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 560039