A kukoricsdarából készült ételeket szinte mindannyian szeretjük, inkább sósan, mint édesen gyakran fogyasztjuk. Sós puliszkaételt, sós polenta készítést bemutató receptet és videót a Bulksop receptjei között találtok.
A kukoricapolenta egy igazán olcsó étel. Mi egy 4 személy számára elegendő polenta elkészítéséhez 15 dkg-t használtunk, 3 dl saját készítésű kókusztejjel. A kókusztej egyszerű elkészítését lásd a receptek között: Kókusztej recept
Most egy édes változattal próbálkoztunk. Ha tél volna egészen biztosan szilvalekvárral ízesítettük volna, valahogy a polenta és a szilvalekvár illik egymáshoz. De most nyár van, eper és málnaszezon van, érnek a piros, bordó gyümölcsök, most nem hagyhatjuk ki ezeket a számításból, tervezésből, főzésből, sütésből. A polentánkat mi most málnazselével készítettük el. Azért a zselés állagot választottuk, hogy a polentánkkal együtt jól szeletelhető legyen a gyümölcsös alkotórész is.
Polentát már biztosan ti is készítettetek. Tudjátok, hogy az elkészítése nagyon egyszerű. Ez a változat sem bonyolult.
A polenta hozzávalói
1 bögre (1 bögre = 2,5 dl - 15 dkg) kukoricadara6-7 dl zsíros kókusztej (fele lehet víz)
4-5 evőkanál eritritol vagy más fehér cukorféleség / cukorpótló
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 evőkanál kókuszzsír
1 csipet só
1 mokkáskanál őrölt citromhéj vagy 1 citrom héja
Hozzávalók a zseléhez
1 bögre gyümölcs (ez esetben málna)
2-3 evőkanál eritriol/kókuszcukor/cukorféleség/cukorpótló
1 kávéskanál pektin
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A polenta elkészítése
A 6 dl folyadékot az eritritollal, vaníliával, sóval tegyük fel forrni.Ha felforrt a folyadék állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát.
Néhány percig kavargatva főzzük, amíg besűrűsödik. Kemény masszát főzzünk.
A masszát vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá egy evőkanál kókuszzsírt.
Válasszunk egy sütőformát aszerint, hogy milyen alakú kész polentát szeretnénk és kenjük ki kókuszzsírral. Simítsuk, nyomkodjuk bele a masszát.
Süssük a sütőben 200 fokos hőmérsékleten 20 percig.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.
A zselé elkészítése:
Amíg a polenta sül a sütőben készítsük el a zselét.
A málnát mossuk meg, keverjük össze a cukorral és a pektinnel.
Tegyük fel főni, de csak pár pillanatig forraljuk, hogy a málna ne veszítse el értékes hatóanyagait.
A főtt málnát egy sűrű szitán nyomjuk át, szabadítsuk meg a magoktól.
Összeállítás:
A kisült polentába egy fakanál nyelével szúrjunk lyukakat és egy kis kanállal töltsük a zselét a lyukakba.
Hűtsük ki, hűtés után könnyedén szeletelhető.
Jó étvágyat!
Az édes kukoricapolenta málnazselével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA