Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Édes kukoricapolenta málnazselével recept

   
Egy egyszerű és nagyszerű, tápanyagokban gazdag, gluténmentesen elkészíthető, vegán édesség vagy főétel.

bulkshop magyar vallalkozas
A kukoricsdarából készült ételeket szinte mindannyian szeretjük, inkább sósan, mint édesen gyakran fogyasztjuk. Sós puliszkaételt, sós polenta készítést bemutató receptet és videót a Bulksop receptjei között találtok.

Polenta recept


A kukoricapolenta egy igazán olcsó étel. Mi egy 4 személy számára elegendő polenta elkészítéséhez 15 dkg-t használtunk, 3 dl saját készítésű kókusztejjel. A kókusztej egyszerű elkészítését lásd a receptek között: 
Kókusztej recept

Most egy édes változattal próbálkoztunk. Ha tél volna egészen biztosan szilvalekvárral ízesítettük volna, valahogy a polenta és a szilvalekvár illik egymáshoz. De most nyár van, eper és málnaszezon van, érnek a piros, bordó gyümölcsök, most nem hagyhatjuk ki ezeket a számításból, tervezésből, főzésből, sütésből. A polentánkat mi most málnazselével készítettük el. Azért a zselés állagot választottuk, hogy a polentánkkal együtt jól szeletelhető legyen a gyümölcsös alkotórész is.

Polentát már biztosan ti is készítettetek. Tudjátok, hogy az elkészítése nagyon egyszerű. Ez a változat sem bonyolult.
 

A polenta hozzávalói

1 bögre (1 bögre = 2,5 dl - 15 dkg) kukoricadara
6-7 dl zsíros kókusztej (fele lehet víz)
4-5 evőkanál eritritol vagy más fehér cukorféleség / cukorpótló
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 evőkanál kókuszzsír
1 csipet
1 mokkáskanál őrölt citromhéj vagy 1 citrom héja

Hozzávalók a zseléhez
1 bögre gyümölcs (ez esetben málna)
2-3 evőkanál eritriol/kókuszcukor/cukorféleség/cukorpótló
1 kávéskanál pektin

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A polenta elkészítése

A 6 dl folyadékot az eritritollal, vaníliával, sóval tegyük fel forrni.
Ha felforrt a folyadék állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát.
Néhány percig kavargatva főzzük, amíg besűrűsödik. Kemény masszát főzzünk.
A masszát vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá egy evőkanál kókuszzsírt.
Válasszunk egy sütőformát aszerint, hogy milyen alakú kész polentát szeretnénk és kenjük ki kókuszzsírral. Simítsuk, nyomkodjuk bele a masszát.
Süssük a sütőben 200 fokos hőmérsékleten 20 percig.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.

A zselé elkészítése:
Amíg a polenta sül a sütőben készítsük el a zselét.
A málnát mossuk meg, keverjük össze a cukorral és a pektinnel.
Tegyük fel főni, de csak pár pillanatig forraljuk, hogy a málna ne veszítse el értékes hatóanyagait.
A főtt málnát egy sűrű szitán nyomjuk át, szabadítsuk meg a magoktól.

Összeállítás:
A kisült polentába egy fakanál nyelével szúrjunk lyukakat és egy kis kanállal töltsük a zselét a lyukakba.
Hűtsük ki, hűtés után könnyedén szeletelhető.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




Az édes kukoricapolenta málnazselével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA