A múltkori gluténmentesen is elkészíthető, vegán palacsintatortánk sikerén felbuzdulva elkészítettük a vegán változatot is, mert tudjuk, hogy nem mindenki ragaszkodik a gluténmentességhez, nem mindenki rajong a gluténmentes palacsinták lassabb sülési idejéért, viszont nem szeretnénk, ha ebből a jóból bárki is kimaradna.
A vegán palacsinta elkészítése már-már nevetségesen egyszerű, a képeken látható rakott palacsintában a krémek dominálnak. A sütőben való sütéskor a kókuszkrém integrálódott / integrálódhat a palacsintatésztánkba, alig látszódott külön rétegként a kész ételben. Ez viszont a palacsintákat még puhábbá, ízletesebbé tette.
Ha nem sütjük ki a rétegzett palacsintákat tortaformában a sütőben, hanem csak a rétegzést végezzük el, a kókuszos réteg is jobban kilátszik és a rakott palacsintánk úgy is nagyon finom lesz.
A sütőben sült változat előnye, hogy előre elkészíthetjük és a sütőben csak a fogyasztás előtt sütjük meg. A nem sütött változat előnye, hogy azonnal tálalható.
Hozzávalók a palacsintához 4 főre
2 bögre liszt (mi a Bulkshopban kapható nagyon jó minőségű pizzalisztet használtuk)körülbelül 2.5 bögre növényi tej (több, kevesebb)
1 csipet só
tehetünk bele 1-2 evőkanál cukrot / cukorpótlót
Kókuszzsír vagy más étolaj a sütéshez
A krémek hozzávalói
1 liter növényi tej, mi sűrű, teljes zsírtartalmú kókusztejet használtunk4 evőkanál kukoricakeményítő / 2 csomag bolti vaníliás pudingpor
3-4 evőkanál eritritol / cukor / cukorpótló
1 púpos evőkanál kakaó
1 bögre apróbbra darált kókuszreszelék
1/2 citrom leve
1 csipet só
2 kávéskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál kardamom
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Palacsintatorta elkészítése
1. Először készítsük el a krémeket.A kókuszreszeléket kicsit őröljük apróbbra (Ez a művelet el is maradhat.)
A kukoricakeményítőt kevés növényi tejben oldjuk fel.
A növényi tejet tegyük fel forrni, ha felforrt keverjük bele a feloldott keményítőt és főzzük sűrűre. Vegyük le a tűzről, édesítsük meg, keverjük hozzá a vaníliát, a kardamomot és a sót.
A krémet felezzük el.
Az egyik felébe tegyünk 1 evőkanál kakaót, a másik felébe keverjük bele az aprózott kókuszreszeléket és egy kisebb fél citrom levét.
2. Készítsük el a palacsintákat.
Kavarjuk össze a palacsintatészta hozzávalóit, hogy a szokásosnál egy picikét sűrűbb palacsintatésztánk legyen.
Süssük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat pirítjuk meg, nem fordítjuk meg. A palacsinták akkor tekinthetők késznek, ha a felső rétegük száraz.
A kisült palacsintákat fordítsuk egy tortaformába és minden egyes réteget kenjünk meg krémmel, ahogy a képeken is látszik, az egyik sort kakaós krémmel, a másikat a kókuszos krémmel.
Ha elfogytak a hozzávalók, dönthetünk, hogy a sütőben sült változat vagy csak a simán rétegzett változat mellett maradunk.
Ha a sütőben sült változat mellett döntünk, 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt sül át.
Jó étvágyat!
A csokoládés, kókuszkrémes rakott palacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK | ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK