Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Kardamom őrölt zöld 50g
1.850 Ft (1.457 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Kardamom őrölt zöld 50g

1.850 Ft (1.457 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.755 Ft / db
Átlagos értékelés: (1)
Elérhetőség: Raktáron

A kardamom a világ egyik legrégibb és legmegbecsültebb fűszere. A kardamom fogyasztói nemcsak gasztronómiai, de egészségre gyakorolt előnyeit is élvezhetik.
 

Leírás

A kardamom előnyös tulajdonságai  A kardamom fogyasztása több előnnyel is jár

A kardamom serkentheti a szívizmok működését, javítja az emésztést (gyomorerősítő, szélhajtó). Köhögéscsillapító és tonizáló szer. Felfúvódás, rossz emésztés, fejfájás ellen is jó. Magas illóolajtartama van, kiváló antioxidáns, vasat, mangánt, káliumot, kálciumot és magnéziumot valamint C-vitamint, B2 (riboflavin) és B3 (niacin) vitamint is tartalmaz.

A kardamom fokozza a vizeletkiválasztást, csökkenti a vérnyomást, és a benne található vegyületek a vesében felgyülemlett kalcium és húgysav eltávolítását is serkentik (ezek az anyagok hozzájárulhatnak a vesekövek kialakulásához). A kardamom a húgyúti fertőzések természetes gyógyítója is lehet.

Kardamom, a fűszerek királynője

A  világ egyik legrégibb és legmegbecsültebb fűszere. Nevezik a fűszerek királynőjének. Már ősidők óta használják nemcsak gasztronómiai, de egészségjavító céllal is. A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele. A fehér kardamom világos színű krémekben, habokban és mártásokban kerül felhasználásra. A fekete kardamom kissé füstös íze miatt inkább a húsok és zöldségek ízesítésére alkalmas.

A kardamom konyhai felhasználása  A kardamom konyhai felhasználása változatos

Mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz az egész magvakat használjuk, rizs, gyümölcssaláta, curry, kenyér, sütemények, török kávé, csokoládé, salátaöntetek ízesítésére pedig a porát.

A kardamomot két teljesen különböző konyha használja a legtöbbet a világon, az arab és a skandináv. Előbbinél kardamomos kávé vagy tea a vendégváró ital, a fűszert gyakran a kávéval együtt pörkölik. A skandináv konyha főként édességekhez, kalácsokhoz, mézeskalácshoz, húsokhoz, glögghöz használja, Svédország és Norvégia az arab országok mellett a legnagyobb importőrnek számít. A marokkói, jemeni, etióp fűszerkeverékek, valamint az indiai ételek elengedhetetlen hozzávalója, a garam masala vagy a tejes masala chai tea egyik alapja. Nemcsak édességekhez, hanem húsokhoz (például bárányhoz) is nagyon jól illik, használják pástétomokhoz, rizshez, csatnihoz. A gyümölcsök közül  az almához, körtéhez, birsalmához illik a legjobban, egy egyszerű almás rétest vagy forró csokoládét egy csipet kardamommal nagyon jól fel lehet dobni.

Receptek kardamommal  növényi alapú receptek kardamommal

Mangó lasszi
Sütőtökös csokoládés puding
Egyszerű zabmuffin aszalt szilvával 
Fekete rizspuding 
Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém 
Tökmézes keksz 
Fekete bab brownie 
Diótorta 
Epres zabsüti



 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST  



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Cikkszám: 20398

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 11. -
A kardamomos chai latte nálam nagy kedvenc ;)