Gyakran előfordul, hogy a legegyszerűbb ételek a legszeretettebbek. A képeken látható szójaételt szoktuk - mint alap húspótló ételt - készíteni a Yummy Vegasuliban a főzőtanfolyam elején.
Mindig nagyon népszerű, az eredeti, receptben leírt mennyiséget meg is kellett duplázni, mert egyszerűen mindenki annyira szereti, hogy nem volt elég egy adag.
Ennek az ételnek az előnyei közé sorolandó még, hogy nagyon rövid idő alatt elkészíthető, akár kenyérre, zsömle belsejébe is halmozható, tésztaétel feltétje is lehet. Ha előre elkészítünk belőle egy befőttes üvegnyit, egész héten használhatjuk hol így, hol úgy. Nagyon finom, ha leszűrt, lecsepegtetett konzerv csicseriborsót forgatunk meg ebben a pácban. Máris egy másik, gyorsan összeüthető étel.
A tofupác elkészítésének kétféle módját is megadjuk. Az egyik verzióban egy vékonyabb, ragacsosabb szószban sül a tofu, a másik – a képeken is látható – változatban egy vastagabb, sűrűbb, krémszerű pác burkolja be a nagyobb kockákra aprított tofut. Mindkét változat nagyon finom, eldönthetetlen, hogy melyik a nyerő. Talán nem is érdemes megversenyeztetni őket, készítsük hol így, hol úgy. Ráérünk utána eldönteni, melyik kerül ki győztesen.
Hozzávalók az egyszerű tofuételhez
a vékonyabb páchoz1 löttyintésnyi étolaj
1/4 bögre (1 bögre = 2,5 dl) szójaszósz
1 evőkanál sriracha / vagy más ázsiai chilis-fokhagymás szósz
1 evőkanál datolyaszirup / más sűrű szirup
1 kávéskanál rizsecet / almaecet
1/2 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál kukoricakeményítő
1/4 kávéskanál himalája só
1 kávéskanál folyékony füst
1 csomag kemény tofu
a vastagabb páchoz
1 löttyintésnyi olaj
1/4 csésze szójaszósz
1 evőkanál datolyaszirup / más sűrű szirup
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál tahini paszta
1 evőkanál sörélesztő
2 kávéskanál folyékony füst
1 kávéskanál hagyma por
1/2 mokkáskanál fokhagyma por
1 kávéskanál BBQ fűszerkeverék
1 löttyintésnyi csípős szósz (el is maradhat)
szükség lehet vízre / zöldséglére / növényi tejre, ha a szósz nagyon besűrűsödne
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az egyszerű tofuétel elkészítése
Készítsük el a pácot.Nyomkodjuk ki a tofu levét.
Szeleteljük a tofut nagyobb kockákra. (lásd a képeket)
Serpenyőben, a pácban, kavargatva süssük meg a tofut.
Jó étvágyat!
Az egyszerű tofuétel bacon ízű szószban sütve recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA