Leírás
A zabital jellemzői, előnyei
A zabital alapja az egyik legnagyobb fehérjetartalmú gabona.
Magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, többféle B-vitamint, E-vitamint, esszenciális zsírsavakat, kalciumot, magnéziumot, cinket, foszfort, káliumot, vasat tartalmaz.
Rosttartalma a növényi italok közül a legnagyobb, ezért ajánlott emésztési problémák esetén is a fogyasztása, mivel nem terheli meg a szervezetet.
Élénkíti, serkenti az idegrendszert, regenerálja az idegeket.
A magas cellulóz tartalma tisztítja és szabályozza a belek működését.
A vér koleszterin szintjére is jótékony hatást gyakorol beiktatása étrendünkbe.
A zabital fogyasztása különösen javasolt erős fizikai terhelésnek vagy szellemi igénybevételnek kitett emberek körében (fizikai munka, sportolás, tanulás). A növésben lévő gyermekek számára is hasznos, ha zabitalt fogyasztanak.
Növényi tejhelyettesítő.
A zabital egyéb jellemzői
- Tejmentes.
- GMO mentes.
- Vegán.
- Hozzáadott cukor nélkül.
- Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
- Kóser.
100 ml zabital átlagos tápértéke
Energia: 226 kJ/54 kcal
Zsír: 1,9g
-amelyből telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 8g
- amelyből cukrok: 6,1g
Fehérje:0,7g
Só: 0,09g
Allergén információ: tartalmaz glutént.
Receptek zabitallal
Tápiókapuding bogyós gyümölcsökkel
Márványkeksz
Kalács házi mogyorós krémmel
Mákos pite aszalt szilvával
Mogyoróvajjal töltött, nyers amarántpite
Csokoládés, kókuszkrémes rakott palacsinta
Citromtorta csicseriborsóliszttel
Tökmézes keksz
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
cikkszám: 20231